Ruit en spiegel van bus sneuvelen door agressie

Aanhouding met boeien (bron: politie)
bron: Politie Nieuws

Bij incidenten met agressie in Amersfoort en Eindhoven zijn de ruit van een bus en een spiegel vernield. De daders waren geen mannen die zelf met het openbaar vervoer wilden reizen, maar om voetgangers die wilden oversteken. Rond de jaarwisseling werden ook al bussen en met name bushokjes op meerdere plaatsen gesloopt.

Het eerste incident vond zaterdag plaats bij station Amersfoort Centraal. Volgens omstanders liep een agressief ogende man door rood bij de verkeerslichten in de buurt van het station. De bus passeerde hem, waarop de man uithaalde en de ruit van de deur raakte. De raam van de deur brak en de verdachte raakte gewond. De man werd behandeld door het ambulancepersoneel en overgedragen aan de politie.

Woordenwisseling

In Eindhoven vernielde een man een spiegel van een bus, nadat hij en zijn kinderen bij het oversteken van een straat bijna onder een bus belandden. Woedend vernielde de man de spiegel en ging hij een woordenwisseling aan met de chauffeur. De politie moest eraan te pas komen om de ruzie op te lossen, meldt het Eindhovens Dagblad. Vervoerder Hermes gaat een schadeclaim indienen.

Overigens was niet alleen materieel afgelopen weekend het slachtoffer. De politie moest in Breda een 23-jarige man uit Hellevoetsluis aanhouden voor het mishandelen van een boa. Hij sloeg op het station een NS-medewerker tegen zijn kaak nadat die de dader aansprak op zwartrijden. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.