Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Onderaannemer voor busvervoerders in zwaar weer

Bron: iStock / Wavebreakmedia (onbeperkt gebruik)

Personenvervoerder TCR Group heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen van de rechter. TCR is bijvoorbeeld onderaannemer van Arriva en Connexxion en verzorgt busdiensten voor deze vervoerders. Deze maatregel moet het bedrijf uit Middelburg de ruimte geven om zijn financiële problemen het hoofd te bieden. 

Vervoerders verwachten dat reizigers in eerste instantie weinig zullen merken van de problemen bij de onderaannemer. TCR legt de focus op de continuering van de dienstverlening aan alle vervoerders en dus de reizigers, blijkt uit reacties aan lokale media.

Salarissen betaald

Eind vorige week werd bekend dat de TCR Group in zwaar weer verkeerde. Medewerkers kregen te horen dat ze langer op hun salaris moesten wachten, wat voor de nodige onrust zou hebben gezorgd. Die onrust werd volgens de directie van het bedrijf nog vergroot doordat diverse media aandacht aan de financiële problemen besteedden, waardoor schuldeisers de druk opvoerden.

Die schuldeisers moeten nu even in de wachtruimte plaatsnemen, laat BN De Stem weten op zijn site. Uitstel van betaling is een manier om bedrijven de tijd te geven om orde op zaken te stellen op financieel gebied. Het bedrijf met zo’n 1.300 medewerkers draait ‘gewoon’ door, maar rekeningen hoeven nu even niet betaald te worden. De bewindvoerders melden wel dat de salarissen over januari zijn betaald, maar dat er nog veel meer bij komt kijken om de TCR Group weer op het droge te krijgen.

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “Onderaannemer voor busvervoerders in zwaar weer”

henk best|05.02.20|20:12

Wachten tot het vakantiegeld uitgekeerd moet worden, dan wordt het helemaal peentjes zweten.

Frans van Meerwijk|07.02.20|01:05

Tsja, het was te verwachten dat met dat belachelijke en onrealistische aanbesteden en het steeds verder uitknijpen van de concessies, waardoor OV-bedrijven huiverig zijn vast personeel aan te nemen en dus maar werken met uitzendbureaus en onderaannemers (die vaak óók drijven op uitzendkrachten) het ergens spaak zou lopen… Sterkte voor de personeelsleden en hopelijk een ‘eye-opener’ voor menig OV bedrijf!

Cees Vrakking|07.02.20|14:16

Dit top taxibedrijf moet geholpen worden ,komt allemaal door late betalingen.
Omdat heel veel zorg via Gemeente gaat tegenwoordig duurt alles veel langer
We gaan er door Rutte uiteindelijk steeds meer op achterruit met al zijn mooie praatjes.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.