Busstation Hilversum

Transdev blijft openbaar busvervoer verzorgen in Gooi en Vechtstreek

Transdev, het moederbedrijf van Connexxion, houdt het openbaar busvervoer in de Gooi en Vechtstreek. De nieuwe concessieperiode gaat in op 11 juli 2021 en loopt door tot 14 december 2030. Dat meldt de provincie Noord-Holland. Het bedrijf rijdt straks met alleen maar accu-elektrische bussen en biedt aanzienlijk meer OV aan dan nu het geval is, aldus de provincie.

Transdev, EBS en Arriva waren in de race. Eerstgenoemde is al verantwoordelijk voor het busvervoer in de regio, onder de naam Connexxion. De provincie wilde met deze nieuwe concessie de vervoerders stimuleren om met klantgerichte en innovatieve voorstellen te komen. Een belangrijke eis was ook het verduurzamen van de bussen.

Bij de start van de nieuwe OV-concessie verandert er nog niet zoveel aan de dienstregeling ten opzichte van nu. In de tweede fase, vanaf 2023 wanneer de vrije busbaan HOV in ’t Gooi is aangelegd, gaat het vervoerplan in zoals Transdev dat heeft aangeboden.

‘Flinke tijdswinst’

Transdev start al wel meteen in 2021 met bussen die allemaal accu-elektrisch zijn. Ook de R-netlijn 320 wordt vanaf de start gereden met elektrische bussen. Daarmee wordt de Gooi en Vechtstreek volgens de provincie ‘één van de eerste regio’s in Nederland waar het regionaal busvervoer volledig ‘Zero Emissie’ is.’

Vanaf 2023 zorgt de vervoerder volgens de provincie voor ‘fors meer’ openbaar busvervoer dan in de huidige situatie, en dat ’tegen vergelijkbare exploitatiekosten’. Vooral de R-netlijn 320 (Hilversum – Huizen – Amsterdam Amstel) rijdt zowel in de spits als in de daluren veel vaker. Ook laat Transdev een nieuwe spitslijn rijden tussen Huizen en Utrecht De Uithof. De komst van deze lijn was een wens vanuit de regio en levert reizigers die hier gebruik van maken ‘een flinke tijdwinst’ op.

Aandacht voor ouderen

Het busnetwerk in de regio blijft qua dekking grotendeels gelijk, aldus de provincie. Een aantal buslijnen krijgt directere routes en kortere reistijden, waardoor reizigers sneller kunnen overstappen op de trein of R-netlijn 320. Wel verlaagt Transdev op enkele laagbezette lijnen de frequentie, bijvoorbeeld door op bepaalde momenten naar een uurdienst te gaan.

Een andere belangrijke verandering is de introductie van een Servicenet in Hilversum. Bij dit Servicenet is ‘extra aandacht’ voor ouderen en mensen die minder makkelijk zelfstandig reizen. Met deze voorziening helpt de vervoerder mensen die anders wellicht gebruik maken van de WMO-voorzieningen, om langer zelfstandig met het OV te blijven reizen.

Auteur: Jan Pieter Rottier

1 reactie op “Transdev blijft openbaar busvervoer verzorgen in Gooi en Vechtstreek”

kees boer|21.04.20|12:11

Ik blijf het diep betreuren dat de kern Ankeveen zelfs niet eens bediend wordt door een buurtbus en dat de verbinding Hilversum met Nederhorst den Berg via ’s Graveland verdwenen is

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Transdev blijft openbaar busvervoer verzorgen in Gooi en Vechtstreek | OVPro.nl
Busstation Hilversum

Transdev blijft openbaar busvervoer verzorgen in Gooi en Vechtstreek

Transdev, het moederbedrijf van Connexxion, houdt het openbaar busvervoer in de Gooi en Vechtstreek. De nieuwe concessieperiode gaat in op 11 juli 2021 en loopt door tot 14 december 2030. Dat meldt de provincie Noord-Holland. Het bedrijf rijdt straks met alleen maar accu-elektrische bussen en biedt aanzienlijk meer OV aan dan nu het geval is, aldus de provincie.

Transdev, EBS en Arriva waren in de race. Eerstgenoemde is al verantwoordelijk voor het busvervoer in de regio, onder de naam Connexxion. De provincie wilde met deze nieuwe concessie de vervoerders stimuleren om met klantgerichte en innovatieve voorstellen te komen. Een belangrijke eis was ook het verduurzamen van de bussen.

Bij de start van de nieuwe OV-concessie verandert er nog niet zoveel aan de dienstregeling ten opzichte van nu. In de tweede fase, vanaf 2023 wanneer de vrije busbaan HOV in ’t Gooi is aangelegd, gaat het vervoerplan in zoals Transdev dat heeft aangeboden.

‘Flinke tijdswinst’

Transdev start al wel meteen in 2021 met bussen die allemaal accu-elektrisch zijn. Ook de R-netlijn 320 wordt vanaf de start gereden met elektrische bussen. Daarmee wordt de Gooi en Vechtstreek volgens de provincie ‘één van de eerste regio’s in Nederland waar het regionaal busvervoer volledig ‘Zero Emissie’ is.’

Vanaf 2023 zorgt de vervoerder volgens de provincie voor ‘fors meer’ openbaar busvervoer dan in de huidige situatie, en dat ’tegen vergelijkbare exploitatiekosten’. Vooral de R-netlijn 320 (Hilversum – Huizen – Amsterdam Amstel) rijdt zowel in de spits als in de daluren veel vaker. Ook laat Transdev een nieuwe spitslijn rijden tussen Huizen en Utrecht De Uithof. De komst van deze lijn was een wens vanuit de regio en levert reizigers die hier gebruik van maken ‘een flinke tijdwinst’ op.

Aandacht voor ouderen

Het busnetwerk in de regio blijft qua dekking grotendeels gelijk, aldus de provincie. Een aantal buslijnen krijgt directere routes en kortere reistijden, waardoor reizigers sneller kunnen overstappen op de trein of R-netlijn 320. Wel verlaagt Transdev op enkele laagbezette lijnen de frequentie, bijvoorbeeld door op bepaalde momenten naar een uurdienst te gaan.

Een andere belangrijke verandering is de introductie van een Servicenet in Hilversum. Bij dit Servicenet is ‘extra aandacht’ voor ouderen en mensen die minder makkelijk zelfstandig reizen. Met deze voorziening helpt de vervoerder mensen die anders wellicht gebruik maken van de WMO-voorzieningen, om langer zelfstandig met het OV te blijven reizen.

Auteur: Jan Pieter Rottier

1 reactie op “Transdev blijft openbaar busvervoer verzorgen in Gooi en Vechtstreek”

kees boer|21.04.20|12:11

Ik blijf het diep betreuren dat de kern Ankeveen zelfs niet eens bediend wordt door een buurtbus en dat de verbinding Hilversum met Nederhorst den Berg via ’s Graveland verdwenen is

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.