Bus Groningen. Foto: Venema Media

Groningen: rustig in de bus, steuntje in de rug voor chauffeurs

Zoals eigenlijk overal in Nederland is het ook in Groningen rustig in de stads- en streekbussen die van en naar het centraal station rijden. Met flyers op de bushokjes wordt de chauffeurs die tijdens de coronacrisis toch hun werk doen een hart onder de riem gestoken.

De felgekleurde pamfletten zijn afkomstig van CNV Vakmensen. “Buschauffeurs bedankt”, staat erop te lezen. “Dankzij jullie komen vitale medewerkers op hun plek. #frontliniebedankt.” De vakbond verwijst hiermee naar het standpunt dat ook de OV-bedrijven hanteren. Er wordt weliswaar veel minder met het openbaar vervoer gereisd dan normaal omdat de meeste mensen nu thuis werken. Maar de mensen uit de zogenaamde vitale beroepsgroepen, zoals de zorg, moeten wel naar hun werk. Dat doen ze voor een deel met het OV en daarom wordt er met flink uitgeklede dienstregelingen doorgewerkt.

Weinig bussen en treinen

Groningen is één van de steden waar goed te merken is dat het geen business as usual is. Doorgaans is het bij het centraal station druk met komende en gaande bussen en treinen. Nu vertrekken er in die laatste categorie volgens de informatieborden zo’n zes per uur. Bussen zijn er wat meer, maar ook veel minder dan normaal en vaak met niet meer dan een handjevol passagiers aan boord. Ook hier moeten passagiers achterin instappen om contact met de chauffeurs en verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Foto: Venema Media

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Groningen: rustig in de bus, steuntje in de rug voor chauffeurs | OVPro.nl
Bus Groningen. Foto: Venema Media

Groningen: rustig in de bus, steuntje in de rug voor chauffeurs

Zoals eigenlijk overal in Nederland is het ook in Groningen rustig in de stads- en streekbussen die van en naar het centraal station rijden. Met flyers op de bushokjes wordt de chauffeurs die tijdens de coronacrisis toch hun werk doen een hart onder de riem gestoken.

De felgekleurde pamfletten zijn afkomstig van CNV Vakmensen. “Buschauffeurs bedankt”, staat erop te lezen. “Dankzij jullie komen vitale medewerkers op hun plek. #frontliniebedankt.” De vakbond verwijst hiermee naar het standpunt dat ook de OV-bedrijven hanteren. Er wordt weliswaar veel minder met het openbaar vervoer gereisd dan normaal omdat de meeste mensen nu thuis werken. Maar de mensen uit de zogenaamde vitale beroepsgroepen, zoals de zorg, moeten wel naar hun werk. Dat doen ze voor een deel met het OV en daarom wordt er met flink uitgeklede dienstregelingen doorgewerkt.

Weinig bussen en treinen

Groningen is één van de steden waar goed te merken is dat het geen business as usual is. Doorgaans is het bij het centraal station druk met komende en gaande bussen en treinen. Nu vertrekken er in die laatste categorie volgens de informatieborden zo’n zes per uur. Bussen zijn er wat meer, maar ook veel minder dan normaal en vaak met niet meer dan een handjevol passagiers aan boord. Ook hier moeten passagiers achterin instappen om contact met de chauffeurs en verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Foto: Venema Media

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.