Trein Qbuzz MerwedeLingeLijn

Qbuzz krimpt dienstregeling Utrecht en Drechtsteden verder in

Foto: JP

Het ‘drastisch verminderde aantal reizigers’ gecombineerd met ‘het stijgende aantal ziekmeldingen’ onder OV-personeel leidt ertoe dat Qbuzz vanaf vrijdag 20 maart de dienstregeling verder aanpast in Utrecht en de Drechtsteden. Qbuzz benadrukt dat reizigers nog voldoende mogelijkheden houden. In Groningen-Drenthe is deze aanpassing vooralsnog niet aan de orde. 

De vervoerder voerde sinds maandag al een aangepaste dienstregeling in beide regio’s. Maar ‘het drastisch verminderde aantal reizigers’ gecombineerd met ‘het stijgende aantal ziekmeldingen’ onder OV-personeel dwingt het bedrijf om extra maatregelen te nemen.

Uithoflijn

Reizen blijft mogelijk, benadrukt Qbuzz in een verklaring. “Met deze nieuwe dienstregeling bieden we voldoende capaciteit om reizigers naar hun bestemming te brengen, terwijl men ook voldoende afstand van elkaar kan houden. Zo proberen we onze reizigers zo goed mogelijk van dienst te blijven en doen we er samen alles aan om Nederland draaiende te houden.”

Belangrijkste wijzigingen in Utrecht: de Uithoflijn rijdt voorlopig doordeweeks niet, net als ruim tien buslijnen. Op zaterdagen rijden de bussen grotendeels volgens de zondagse dienstregeling. En op zondagen volgens de zondagse dienstregeling. In het weekend werd de Uithoflijn al niet gebruikt. Op dit moment wordt de dienstregeling aangepast en verwerkt.

MerwedeLingelijn

In concessiegebied Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem zijn de belangrijkste wijzigingen: acht lijnen vervallen en op de overige lijnen wordt de dienstverlening uitgedund. Ook de korte ritten tussen Dordrecht en Gorinchem op de MerwedeLingelijn overdag vervallen.

Sinds dinsdag rijden de bussen in Groningen en Drenthe op maandag tot en met zaterdag volgens de zaterdag-dienstregeling. Op zondag rijdt de vervoerder, net als anders, volgens de zondag dienstregeling. Aanvullend op de zaterdagdienstregeling rijdt op een aantal lijnen extra ritten. Qbuzz maakt nog geen melding van verdere wijzigingen in deze dienstregeling.

Lees op OVPro alles over de gevolgen van de coronacrisis in het openbaar vervoer.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Qbuzz krimpt dienstregeling Utrecht en Drechtsteden verder in | OVPro.nl
Trein Qbuzz MerwedeLingeLijn

Qbuzz krimpt dienstregeling Utrecht en Drechtsteden verder in

Trein Qbuzz MerwedeLingeLijn. Foto: ProMedia

Het ‘drastisch verminderde aantal reizigers’ gecombineerd met ‘het stijgende aantal ziekmeldingen’ onder OV-personeel leidt ertoe dat Qbuzz vanaf vrijdag 20 maart de dienstregeling verder aanpast in Utrecht en de Drechtsteden. Qbuzz benadrukt dat reizigers nog voldoende mogelijkheden houden. In Groningen-Drenthe is deze aanpassing vooralsnog niet aan de orde. 

De vervoerder voerde sinds maandag al een aangepaste dienstregeling in beide regio’s. Maar ‘het drastisch verminderde aantal reizigers’ gecombineerd met ‘het stijgende aantal ziekmeldingen’ onder OV-personeel dwingt het bedrijf om extra maatregelen te nemen.

Uithoflijn

Reizen blijft mogelijk, benadrukt Qbuzz in een verklaring. “Met deze nieuwe dienstregeling bieden we voldoende capaciteit om reizigers naar hun bestemming te brengen, terwijl men ook voldoende afstand van elkaar kan houden. Zo proberen we onze reizigers zo goed mogelijk van dienst te blijven en doen we er samen alles aan om Nederland draaiende te houden.”

Belangrijkste wijzigingen in Utrecht: de Uithoflijn rijdt voorlopig doordeweeks niet, net als ruim tien buslijnen. Op zaterdagen rijden de bussen grotendeels volgens de zondagse dienstregeling. En op zondagen volgens de zondagse dienstregeling. In het weekend werd de Uithoflijn al niet gebruikt. Op dit moment wordt de dienstregeling aangepast en verwerkt.

MerwedeLingelijn

In concessiegebied Drechtsteden-Molenlanden-Gorinchem zijn de belangrijkste wijzigingen: acht lijnen vervallen en op de overige lijnen wordt de dienstverlening uitgedund. Ook de korte ritten tussen Dordrecht en Gorinchem op de MerwedeLingelijn overdag vervallen.

Sinds dinsdag rijden de bussen in Groningen en Drenthe op maandag tot en met zaterdag volgens de zaterdag-dienstregeling. Op zondag rijdt de vervoerder, net als anders, volgens de zondag dienstregeling. Aanvullend op de zaterdagdienstregeling rijdt op een aantal lijnen extra ritten. Qbuzz maakt nog geen melding van verdere wijzigingen in deze dienstregeling.

Lees op OVPro alles over de gevolgen van de coronacrisis in het openbaar vervoer.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.