Scootmobiel in tram Den Haag (foto: ANP)

‘Duidelijkere regelgeving is grote stap naar toegankelijker OV’

ANP, eenmalig gebruik

Vervoerders die toch al bezig zijn met onderhoud, zouden dit moment moeten aangrijpen als ‘slimme’ kans om de voertuigen toegankelijker te maken voor reizigers met een beperking. Sterker nog, dit moet een verplichting worden, vindt Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf van ChristenUnie. “We doen in Nederland veel goede dingen om het OV toegankelijker te maken, maar in de praktijk kan er nog best veel verbeterd worden.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “‘Duidelijkere regelgeving is grote stap naar toegankelijker OV’”

Bas Bonhoff|17.11.20|12:06

Wat enorm zou helpen is als de NS een boete krijgt wanneer de assistentie niet op tijd is. In Bilthoven was de laatste jaren maar liefst 85% van de gevallen de assistentie te laat. Vertraging op de totale reis uiteindelijk langer omdat de aansluitingen ook gemist werden en daar ook weer geen assistentie was op die tijd, Iedereen krijgt dan geld terug maar niet als de assistentie te laat komt. Gelukkig zijn we hier verlost door de nieuwe sprinters en de oude SLT sprinters die aangepast worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Duidelijkere regelgeving is grote stap naar toegankelijker OV’ | OVPro.nl
Scootmobiel in tram Den Haag (foto: ANP)

‘Duidelijkere regelgeving is grote stap naar toegankelijker OV’

ANP, eenmalig gebruik

Vervoerders die toch al bezig zijn met onderhoud, zouden dit moment moeten aangrijpen als ‘slimme’ kans om de voertuigen toegankelijker te maken voor reizigers met een beperking. Sterker nog, dit moet een verplichting worden, vindt Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf van ChristenUnie. “We doen in Nederland veel goede dingen om het OV toegankelijker te maken, maar in de praktijk kan er nog best veel verbeterd worden.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “‘Duidelijkere regelgeving is grote stap naar toegankelijker OV’”

Bas Bonhoff|17.11.20|12:06

Wat enorm zou helpen is als de NS een boete krijgt wanneer de assistentie niet op tijd is. In Bilthoven was de laatste jaren maar liefst 85% van de gevallen de assistentie te laat. Vertraging op de totale reis uiteindelijk langer omdat de aansluitingen ook gemist werden en daar ook weer geen assistentie was op die tijd, Iedereen krijgt dan geld terug maar niet als de assistentie te laat komt. Gelukkig zijn we hier verlost door de nieuwe sprinters en de oude SLT sprinters die aangepast worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.