Elektrische bus RET (bron: Rick Keus)

RET bestelt opnieuw tientallen elektrische bussen

Beeldbank RET, vrij te gebruiken

De Rotterdamse vervoerder RET heeft tussen de 35 en 50 nieuwe elektrische bussen en bijbehorende laadinfrastructuur besteld. Het is een volgende stap om in 2030 alleen nog maar met zero emissie-voertuigen te rijden. De vervoerder heeft gekozen om in fases over te stappen op een vloot zonder bussen met uitstoot.

Maurice Unck, algemeen directeur van de RET: “We zijn blij om deze stap te kunnen zetten en zo door te kunnen bouwen aan de toekomst. Want hoewel we door de coronacrisis tijdelijk voor stevige uitdagingen staan, is er in onze regio op de langere termijn een grote rol weggelegd voor het OV. De bevolkingsaanwas zet door, de druk op de ruimte neemt toe en de noodzaak om schoon vervoer aan te bieden, is onveranderd.”

Gefaseerde overstap

Door stapsgewijs nieuwe bussen aan te schaffen worden de kosten gespreid en wil de vervoerder optimaal gebruikmaken van de technologische ontwikkelingen. De voertuigen die nu zijn gekocht, hebben al een groter actiepakket dan de eerder gekochte voertuigen. Hierdoor hebben deze bussen een grotere actieradius, terwijl de reizigerscapaciteit hetzelfde blijft.

De voertuigen worden eind 2021 geleverd door fabrikant VDL. Ze zullen worden ingezet vanuit de RET-vestigingen Kleiweg, Krimpen aan den IJssel en Sluisjesdijk. Ze zijn uitgerust met een moderne inrichting en USB-laadpunten. Daarnaast zijn ze aanmerkelijk stiller dan de huidige dieselbussen en de uitstoot in de omgeving gaat direct naar nul.

In december 2019 werden de eerste elektrische bussen in verwelkomd Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen. Dit ging gepaard met de start van de nieuwe concessie in Rotterdam. Het ging daarbij om 55 bussen. Om de duurzaamheid van het busvervoer te verbeteren, zijn er verder 103 dieselhybride voertuigen ingezet.

Lees ook:

RET neemt elektrische bussen in gebruik

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.