
Zuid-Holland wil marktwerking verhogen met andere financiering bussen
Foto: provincie Zuid-Holland
De provincie Zuid-Holland hoopt met een alternatieve vorm van financiering de belemmering voor vervoerders weg te nemen om in te schrijven op nieuwe concessies. Het is een van de motieven waarom de provincie denkt over het verstrekken van leningen of garantstellingen aan vervoerders om te investeren in nieuw materieel. Op die manier wordt bijgedragen aan een verhoogde marktwerking.
Wilt u dit artikel lezen?
Word nu OVPro Premium Abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de OV-sector. Maak nu gebruik van het actieabonnement en lees OVPro voor € 7,50 per maand.
Bent u al abonnee?
Financiering bussen: PZH neemt bankiersrol op zich. Zie de Ceteco affaire 1999. Provincies behoren zich bezig te houden met hun feitelijke taken en niet businessvreemde activiteiten te ontwikkelen.
Dieper liggende vraag is het huidige systeem van concessies adequaat genoeg is?
Datzelfde gebeurde met het uitplaatsen van wegenbouw-/vaarwegenactiviteiten meer uit die organisatie en ondergebracht in IBZH. Voor ontwerpen; begroten en beoordelen van projecten moest de Provincie die kennis inhuren.
Er moet een einde komen aan de marktwerking in het Openbaar Vervoer.
Dat is mijn inbreng bij dit artikel, ik wil dat er landelijke discussie op gang komt om Concessie & Aanbesteding te stoppen in het busvervoer.
De afgelopen jaren en vooral nu tijdens de Coronacrisis en ook daarvoor zie je het OV een zwaar beroep op het Rijk moet doen om financieel het hoofd boven water te houden.
@ Kees : heb je daar ook een nadere onderbouwing bij ? Dat zou wel helpen om een discussie op gang te krijgen.