Bus van EBS op station Delft

EBS brengt verkeersleiding onder in eigen regiecentrale

Vervoerder EBS is deze maand gestart met een eigen regiecentrale. De verkeersleiding wordt voortaan centraal verzorgd vanuit een vestiging in Zoetermeer. Tot voor kort werden de bussen per concessie ondersteund door verschillende externe partijen in Amsterdam, Rotterdam en Tilburg.

EBS noemt het centraliseren en in eigen handen nemen van de verkeersleiding “een hele mooie stap” in het verder verbeteren van de dienstverlening. De nieuwe regiecentrale in Zoetermeer is op 1 april officieel in gebruik genomen en wordt dag en nacht bemand. In Den Haag is een backup-locatie verzorgd om de dienstregeling te kunnen regisseren en begeleiden.

Ervaring als chauffeur

Alle medewerkers op de nieuwe centrale hebben zelf ervaring als buschauffeur in de concessies Waterland, Voorne-Putten en Rozenburg en Haaglanden Streek, legt EBS uit in een introductievideo. Zij weten hoe het is om achter het stuur te zitten en kennen de omgeving goed. Dat zorgt er volgens de vervoerder voor dat buschauffeurs optimaal kunnen worden ondersteund en reizigers zo min mogelijk hinder ondervinden van eventuele verstoringen.

EBS kreeg afgelopen jaren hoge cijfers in de OV-klantenbarometer, die de oordelen van reizigers bevat over de kwaliteit van het OV. In het eerste kwartaal van 2020 – het onderzoek werd daarna stopgezet door de coronamaatregelen – kreeg de vervoerder samen met HTM en RET met een 8 het hoogste rapportcijfer. In 2019 deed EBS het met een 8,1 met name goed in de concessie Waterland.

Lees ook: EBS-directeur prijst moed van OV-medewerkers

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.