8,8 meter-bus BYD Keolis in IJssel-Vecht. Foto: Keolis

Elektrische busvloot concessie IJssel-Vecht compleet

8,8 meter-bus BYD Keolis in IJssel-Vecht. Foto: Keolis

De grootste elektrische busvloot van Europa is iets groter geworden. Vervoerder Keolis heeft namelijk de dertien bussen van 8,8 meter in de dienstregeling opgenomen. Dat betekent dat de vloot in de concessie IJssel-Vecht nu 259 elektrische bussen telt en compleet is.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “Elektrische busvloot concessie IJssel-Vecht compleet”

Wiebe Goossen|01.07.21|12:48

Die kleinere bussen lijken mij ideaal voor de stadslijnen van Deventer, vooral omdat overal van die rotondes zijn verschenen waar met de grotere bussen maar moeilijk omheen kan worden gereden. Als namelijk om zo’n rotonde een ‘driekwart draai’ moet gemaakt worden is het moeilijk manoeuvreren met zo’n grote bus, vooral als direct daarop nog een halte moet worden aangedaan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.