CaetanoBus (foto: CaetanoBus)

Emissievrije bussen CaetanoBus krijgen logo van Toyota

Persbericht CaetanoBus

Op de emissievrije stadsbussen van de Portugese fabrikant CaetanoBus prijkt voortaan zowel het logo van Caetano als dat van Toyota. De twee fabrikanten sluiten een merkalliantie voor de e.City Gold en H2.City Gold, de batterij-elektrische en waterstof-elektrische bus die is uitgerust met brandstofceltechnologie van Toyota. Met de co-branding willen de twee hun strategische alliantie versterken.

Sinds 2019 worden waterstofbussen van CaetanoBus voorzien van brandstofceltechnologie van de Toyota Mirai. Het Toyota-logo voorop de bus is daarmee volgens de fabrikanten op zijn plaats volgens de fabrikanten. Hiermee willen zij verder zorgen voor een sterkere visuele herkenning onder Europese klanten. De co-brandingstrategie omvat behalve de waterstofbus – die een actieradius van minimaal 400 kilometer heeft – dus ook een volledig batterij-elektrische bus.

Langdurige samenwerking

Matt Harrison, president en CEO van Toyota Motor Europe: “De co-branding van de emissievrije bussen van CaetanoBus toont het vertrouwen dat we hebben in onze investeringen in Caetano en onze langdurige samenwerking met de busfabrikant. Het benadrukt ook het belang dat Toyota hecht aan de ontwikkeling van emissievrije mobiliteit buiten onze automodellen om, op weg naar koolstofneutraliteit.”

“Met de co-branding versterken we de langdurige samenwerking die we met Toyota hebben voor de hele markt van emissievrije bussen”, zegt José Ramos, president van CaetanoBus. Dit stelt de fabrikant volgens hem nog beter in staat om enerzijds technologische capaciteiten te demonstreren en anderzijds volledig te focussen op de transitie naar zero emissie.

Afgelopen jaar versterkte CaetanoBus zijn Europese marktpositie met stijgende verkopen van zero emissie-voertuigen. In december 2020 werd Toyota Caetano Portugal (TCAP) de directe aandeelhouder van CaetanoBus om een snelle uitbreiding van de ontwikkeling en verkoop van emissievrije bussen te ondersteunen.

CaetanoBus is op 16 september een van de exposanten tijdens OV Expo ’21, waar de busfabrikant ook een workshop verzorgt. In Expo Houten kunnen OV-professionals elkaar voor het eerst in lange tijd weer ontmoeten voor een echte bijeenkomst.

OV Expo '21

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.