Transdev onder eigen naam gestart met concessie Gooi en Vechtstreek

De nieuwe concessie Gooi en Vechtstreek is zondag van start gegaan en daarmee is ook de lancering van de merknaam Transdev Nederland een feit. Het is namelijk de eerste concessie in Nederland waar Transdev met zijn eigen naam en huisstijl rijdt. De afgelopen jaren opereerde de vervoerder onder de merknaam Connexxion in Gooi en Vechtstreek.

Het is bij uitstek de plek om de internationale merknaam te lanceren, aldus de vervoerder. “Met ons hoofdkantoor in het centrum van Hilversum zijn wij als geen ander bekend in én met de regio Gooi en Vechtstreek.” De nieuwe concessieperiode loopt tot 14 december 2030. De concessie werd in maart 2020 opnieuw aan Transdev gegund, kort voor het uitbreken van de coronacrisis.

Zero emissie

Vanwege de financiële gevolgen van die crisis is de concessie afgelopen weekend nog wel van start gegaan zonder elektrische bussen. De nieuwe zero emissievoertuigen – met de wit-rode uitstraling van Transdev – zullen vanaf 2022 gefaseerd instromen. Uiteindelijk wordt Gooi en Vechtstreek een van de eerste regio’s in Nederland met een volledig uitstootvrije vloot.

Transdev heeft verder de reisinformatie, reisproducten en klantenservice in de concessie verbeterd. Zo worden alle buslijnen herkenbaar gemaakt door duidelijke lijnkleuren te gebruiken, wat de reis zeker voor incidentele reizigers makkelijker moet maken. Ook is de Transdev Mobiliteitsapp gelanceerd, waarmee een totale reis kan worden gepland, geboekt en betaald – van bus tot deelfiets. Daarnaast is een nieuw flexibel reisproduct gelanceerd waarbij reizigers eens per maand betalen en meer korting krijgen als ze vaker reizen binnen Gooi en Vechtstreek.

Service en comfort

Op Hilversum Station en Huizen Busstation is ingezet op meer service en comfort. Dat gebeurt in Hilversum met een fysieke servicebalie en in Huizen met een wachtruimte waar reizigers “op een comfortabele manier” op hun bus kunnen wachten. Binnen Hilversum wordt bovendien een ontsluitend servicenet verzorgd met een servicehost aan boord voor het verlenen van extra assistentie.

Gedurende de concessie kunnen studenten en reizigers tot slot sneller tussen Hilversum en Amsterdam reizen. Er wordt namelijk geïnvesteerd in een “forse kwaliteitsverbetering” van R-net, met kortere reistijden en hogere frequenties.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.