Elektrische bus Gooi en Vechtstreek (foto: Transdev)

Transdev komt met twee snelle spitsbussen van en naar ‘t Gooi

Persbericht Transdev

Transdev introduceert twee nieuwe spitslijnen vanuit ’t Gooi. Met lijn 200 komt er een directe, snelle verbinding tussen ’t Gooi en Utrecht Science Park. Lijn 221 gaat rijden tussen ’t Gooi en Amsterdam Zuid via RAI, Vrije Universiteit Amsterdam en VU Medisch Centrum.

De nieuwe buslijnen zijn onderdeel van de nieuwe dienstregeling voor de regio Gooi en Vechtstreek die vanaf 23 augustus geldt. Lijn 221 zou eigenlijk pas vanaf december 2022 starten. Na overleg met de provincie Noord-Holland is dat tijdstip ruim een jaar naar voren gehaald. In eerste instantie gaat het om bus die alleen in de spits rijdt. Transdev streeft ernaar om gedurende de looptijd van de nieuwe concessie Gooi en Vechtstreek R-net 321 te ontwikkelen. De vervoerder begint met een aantal busritten in de spitsuren. Deze spitslijn 221 rijdt in de ochtendspits zes ritten en ’s middags acht ritten in een halfuurdienst.

Elektrische bussen

Naast lijn 221 introduceert Transdev een nieuwe spitsverbinding richting Utrecht Science Park. Met buslijn 220 ontstaat er een directe verbinding tussen ’t Gooi en Utrecht Science Park.

Op beide lijnen kunnen reizigers gebruikmaken van het zogeheten Gooi en Vechtstreek Voordeel: een toevoeging aan de persoonlijke OV-chipkaart waarmee ze geen saldo op de kaart hoeven hebben, maar achteraf betalen.

Voorlopig rijdt Transdev op beide verbindingen met dieselbussen. In de loop van volgend jaar worden ze vervangen door elektrische bussen.

Lees ook

Composieten bus debuteert volgend jaar

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.