Gezond intermezzo bij de bushalte

Passagiers in Breda kunnen het wachten op de bus deze week veraangenamen met een gezonde snack. Een bushalte in het centrum is voorzien van bakken groenten en fruit. Ook voorbijgangers kunnen er een appeltje, tomaatje of een peer nuttigen of iets meenemen voor een ander.

De ludieke actie is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en campagnebureau Food Cabinet. Zo willen ze onder de aandacht brengen hoe gezond het is om groente en fruit te eten. Het idee is dat mensen dat vanzelf meer gaan doen als groente en fruit overal beschikbaar is, of dat nou onderweg is, op school, op de sportclub of zoals in Breda vlak voor de McDonald’s. In Breda wordt de actie uitgevoerd door ZLTO en onderwijsinstelling Curio, die ook opleidingen heeft op het gebied van keuken en voedsel.

Curio

Studenten van Curio in Breda bemannen het bushokje. Ze vullen de voorraden aan als ze op zijn. ’s Avonds worden de bakken uit voorzorg leeggehaald om ’s morgens weer gevuld te worden. De Bredase bushalte aan de Karnemelkstraat is nog tot 21 september voorzien van groente en fruit.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.