Ebusco 3.0

Elektrische Ebusco 3.0 wint Automotive Innovation Award

Foto: Ebusco

De elektrische bus Ebusco 3.0 is onderscheiden met een Automotive Innovation Award 2021. Volgens de jury draagt het voertuig met zijn lichtgewicht body van koolstofvezelcomposiet in sterke mate bij aan duurzaam en betaalbaar openbaar vervoer.

De Automotive Innovation Awards, waarvan oud-premier Jan Peter Balkenende de juryvoorzitter is, zijn in het leven geroepen om de innovatiekracht van de Nederlandse automotivesector te belonen. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt en ditmaal gebeurde dat voor de vierde keer. De award wordt in twee categorieën toegekend: Services en Technology. Bij dat laatste thema ging Ebusco met de prijs aan de haal, terwijl de slimme laadoplossing van PowerD tot winnaar in de categorie Services werd uitgeroepen.

Niet meer weg te denken

De Ebusco 3.0 heeft een lichtgewicht body van koolstofvezelcomposiet dat is gebaseerd op ruimtevaarttechnologie. Dit draagt bij aan het onderscheidende vermogen van het voertuig inzake het gewicht, het kilometerbereik op een single charge en de levensduur. De vakjury licht de keuze voor de Ebusco 3.0 als volgt toe.

“Ebusco kennen we, de Ebusco 3.0 is geheel nieuw. Deze elektrisch aangedreven bus is door het gebruik van composietmaterialen 33 procent lichter dan een conventionele bus. Dat zorgt voor een lager energieverbruik en een grotere actieradius. Elektrische bussen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het openbaar vervoer in vooral stedelijke gebieden, dus als vakjury zijn we verheugd te zien dat er op dit vlak volop geïnnoveerd wordt door Nederlandse bedrijven. Openbaar vervoer is immers duurzaam, duurzaam openbaar vervoer is de volgende stap. Ebusco 3.0 laat zien dat Nederland op dit gebied vooroploopt.”

Passie en inzet beloond

CEO Peter Bijvelds van Ebusco is blij met de prijs en trots op zijn team. “Samen hebben we de afgelopen jaren ontzettend hard gewerkt aan de ontwikkeling van de lichtgewicht composieten body van onze elektrische bus. Deze award beloont al de passie en inzet van al mijn collega’s en toont onze toewijding aan continue innovatie.’’ Het is alweer de vierde prijs die de Ebusco 3.0 wint; eerder werden de JEC Composites Innovation Award, de Automotive Brand Contest en het Innovation label Busworld Europe toegekend.

Uitreiking AIA 2021, Ebusco

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.