Politie-auto (foto: politie)

Politie neemt tram en lijnbus over voor vervoer relschoppers

Bron politie.nl

De politie heeft afgelopen weekend een tram en lijnbus in Rotterdam en Eindhoven overgenomen om arrestanten naar het politiebureau te vervoeren. In beide steden moesten OV-reizigers uitstappen om plaats te maken voor de arrestanten.

In Rotterdam ging het zondagmiddag om een groep van vijftig demonstranten die tijdens het woonprotest waren ingesloten op de Erasmusbrug. Een verslaggever van RTV Rijnmond zag hoe onder meer een oudere man met rollator de tram moest verlaten. Er waren in totaal circa 7.000 mensen op de been in de havenstad, waar acht arrestaties werden verricht.

Voetbalwedstrijd

In Eindhoven ging het zaterdagavond mis voorafgaand aan de voetbalwedstrijd tussen PSV en PEC Zwolle. De mobiele eenheid greep in nadat supporters de confrontatie met elkaar zochten. Daarbij werden 38 aanhoudingen verricht en dus een lijnbus gevorderd om de arrestanten over te brengen naar het bureau. Reizigers werden door de politie gevraagd om de volgende bus te nemen.

Een paar uur later, kort na middernacht, moest de politie vlakbij Eindhoven ingrijpen in een trein die net was vertrokken richting Weert. Een grote groep reizigers was in de coupés aan het vechten. Op het station in Geldrop werd de trein stilgezet om hen uit de trein te halen, waarbij één aanhouding is verricht.

(ANP/DM)

Lees ook: Boa’s RET hoeven niet meer op politie te wachten voor arrestantenvervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “Politie neemt tram en lijnbus over voor vervoer relschoppers”

asierts|20.10.21|22:43

Systematische vernedering van kleine mensen met amper geld en alternatieven is in het OV aan de orde van de dag. Daar hoor je niemand over. Dan kan dit vernederingsfeestje van de rollatormeneer er ook nog wel bij.
Beleidsmakers bulken van het geld, wonen in mooie huizen in de betere buurten, profiteren van goudomrande voordelen en halen hautain hun neus op voor de kleine man. Welkom in beleidsmakend Nederland anno 2021, de adel van deze tijd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.