Waterstofbus Arriva (foto: Arriva)

Nieuwe waterstofbus gearriveerd bij Arriva voor onderzoek naar brand

Persbericht Arriva

Voor het onderzoek naar de oorzaak van de brand in de Arriva-werkplaats van vorige maand is een nieuwe waterstofbus in Doetinchem gearriveerd. De onderzoekers hebben het voertuig nodig als vergelijkingsmateriaal om een gedegen en nauwgezet onderzoek te kunnen uitvoeren.

De aanwezigheid van de nieuwe waterstofbus is volgens de vervoerder puur bedoeld om een goede vergelijking te kunnen maken met de uitgebrande bus en hoe de waterstofbus er in de basis uit ziet. Het voertuig ging op 28 oktober in vlammen op, net als een dieselbus en de werkplaats waarin deze stonden. Afhankelijk van de voortgang van het onderzoek blijft de bus staan bij de vestiging aan de Industriestraat, waar de brand plaatsvond.

Geen nieuwe informatie

Het is nog onduidelijk hoeveel tijd de onderzoekers nodig hebben om de oorzaak van de brand te achterhalen. Arriva kan op dit moment inhoudelijk nog niets melden over het onderzoek en dus blijft onduidelijk hoe de brand vorige maand is ontstaan. Dat betekent dat het nog niet bekend wanneer de nieuwe waterstofbussen in gebruik worden genomen.

De afgebrande waterstofbus van Solaris was daags voor de brand juist vanuit Polen aangekomen in Doetinchem. Het ging om de eerste van een serie van tien waarmee Arriva vanaf december in de Achterhoek en regio Zutphen zou gaan rijden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.