Nog meer Arriva-bussen uitgerust met camera’s

Uit veiligheidsoogpunt heeft Arriva opnieuw bij een deel van zijn bussen de zijspiegels vervangen door cameraspiegels. Het gaat om 22 Volvo-bussen die in Lisse rijden. Daarmee rijdt inmiddels een kwart van de bussen in de concessie Zuid-Holland Noord met het camerasysteem.

Andere regio’s deden er al eerder ervaring mee op. Sinds 2020 zijn 23 Arriva-bussen in Leiden voorzien van het camerasysteem MirrorEye. In datzelfde jaar kreeg ook een deel van de bussen in Den Bosch deze camera’s.

Grotere kijkhoek

Met de camera’s wil Arriva de veiligheid op de weg en voor de chauffeurs vergroten. De kijkhoek van de cameraspiegels is groter dan die van reguliere spiegels, waardoor de dode hoek verdwijnt. Een voordeel is ook dat ze infraroodbeelden kunnen laten zien, waardoor chauffeurs ook in het donker beter zicht hebben.

Bijkomend voordeel is dat ze kleiner zijn dan de spiegels en daardoor minder uitsteken. Binnenin de bus kunnen chauffeurs op gemonteerde schermen goed zien wat er aan de zijkant en achter de bus gebeurt. Alle chauffeurs krijgen een korte instructie over het gebruik van de camera’s.

Het camerasysteem wordt niet alleen gebruikt in het openbaar vervoer, maar ook in touringcars en vrachtwagens.

Lees ook:

Arriva vervangt zijspiegels bussen door camera’s

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.