Busremise van Connexxion in Noord-Holland Noord

Storm laat ook steeds meer busvervoer stoppen

Bron: PitPoint

Nu de wind in kracht toeneemt, volgen ook steeds meer busbedrijven het voorbeeld van de treinvervoerders. Terwijl eerder vrijdagochtend nog het nodige busvervoer reed, hebben de meeste vervoerders inmiddels besloten om met oog op storm Eunice hun bussen aan het begin van de middag van de weg te halen.

Connexxion meldt dat in de regio Hoeksche Waard / Goeree-Overflakkee de laatste bussen om kwart over elf zijn vertrokken. Vanaf één uur wordt het hele busvervoer er stilgelegd. In Zeeland rijden er al geen buurtbussen meer en vanaf twee uur houden ook de reguliere bussen ermee op. In de regio IJsselland is dat al vanaf één uur het geval.

Afschalen tussen half twee en twee

Vervoerder EBS legt vanaf half twee het busvervoer stil en verwacht zaterdag weer de normale dienstregeling te kunnen rijden.

Bij Keolis is schrappen van het busvervoer nu nog niet aan de orde. De knoop wordt rond half één doorgehakt. De meeste buurtbussen stoppen er vanaf twee uur mee.

Bij Qbuzz is besloten om de U-OV-trams in Utrecht vanaf twee uur binnen te houden. De bussen blijven vooralsnog op de weg.

In de Arriva-gebieden zijn er ook steeds meer bussen die in de loop van de middag niet meer rijden, zoals alle bussen in Zuid-Holland vanaf twee uur. De buurtbussen in Noord-Brabant zijn al gestopt.

HTM en RET hadden eerder vandaag al besloten om te stoppen met rijden. Bij HTM gebeurt dat om twee uur, RET zou dat al doen om twaalf uur. En inmiddels volgt ook GVB het voorbeeld van de andere twee stedelijke vervoerders. Alle bussen, trams en metro’s van GVB houden er om twee uur mee op. De Noordzeekanaalveren blijven varen. De overige veerverbindingen varen met een veel lagere frequentie.

Weeralarm KNMI

Het KNMI heeft voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en Flevoland, het IJsselmeergebied en het Waddengebied code rood afgegeven vanaf twee uur. Er worden vanmiddag en vanavond zeer zware windstoten verwacht. In de rest van het land is code oranje van kracht. Alleen Limburg lijkt de dans te ontspringen. Daar geldt code geel. Rijkswaterstaat roept mensen op niet de weg op te gaan: in ieder geval niet in de gebieden waar code rood van kracht is en bij voorkeur ook niet in de provincies met code oranje.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.