Tram De Lijn in Antwerpen (foto: De Lijn)

OV-plan voor regio Antwerpen opnieuw gestrand

Er komen geen extra investeringen in Antwerpse bus- en tramnet. De 32 Antwerpse gemeenten hadden daarom gevraagd, maar de Vlaamse minister Lydia Peeters van Mobiliteit is niet bereid om aan dat verzoek te voldoen.

Dat zei Peeters tegen de omroep VRT. Het vervoerplan van OV-bedrijf De Lijn voor Antwerpen is al twee keer afgekeurd door de gemeenten. Ze kunnen zich niet vinden in het schrappen en inkorten van tramlijnen. Peeters verwijst naar afspraken die in 2019 gemaakt zijn. Uitgangspunt was dat het vervoerplan budgetneutraal uitgevoerd moest worden.

Draagvlak

Nu er een impasse is ontstaan moet de Vervoerregioraad kijken hoe het plan aangepast kan worden, waarna De Lijn er weer mee aan de slag kan. De minister hecht wel aan een plan met een groot draagvlak, zo benadrukte ze tegen de VRT. De Antwerpse gemeenten willen dat bij een nieuwe poging ook reizigersorganisatie TreinTramBus wordt betrokken bij de plannen. Er wordt wel geïnvesteerd in nieuwe trams voor Antwerpen. Ook is er nieuwe financieringssteun voor OV-bedrijven om het vergroenen van hun busvloot te stimuleren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.