Keukenhof Express. Foto: Arriva

Na drie jaar rijdt Arriva weer Keukenhof Express

Nu de meeste coronabeperkingen verdwenen zijn, gaat na drie jaar lentepark Keukenhof weer open. Dat betekent dat Arriva vanaf donderdag 24 maart de Keukenhof Express weer laat rijden om bezoekers zeven weken lang met bussen naar het bloemenpark in Lisse te vervoeren vanaf een aantal stations.

De Keukenhof Expres rijdt met speciale bestickerde bussen vanaf Schiphol Airport, Leiden Centraal, Metrostation Europaplein/RAI en station Haarlem. Zo’n honderd chauffeurs zijn ingeschakeld om Keukenhofbezoekers naar het lentepark te brengen tussen 24 maart en 15 mei. Om de bezetting rond te krijgen is ook een aantal gepensioneerde chauffeurs weer tijdelijk aan de slag.

Vrolijke sfeer

Voor chauffeur Olaf Ooijevaar, die normaal op streek- en stadslijnen rijdt vanuit Alphen aan den Rijn en Gouda, is de Keukenhof Express een bijzondere ervaring. “Het unieke aan de Keukenhof Express is de hectiek en tegelijkertijd de ontspannen en vrolijke sfeer. Daarnaast werk je met veel bekende collega chauffeurs die vanuit het hele land mee komen helpen. De afgelopen jaren hebben we de Keukenhof en elkaar gemist. Hopelijk mogen we weer als vanouds heel veel reizigers vervoeren en gaat de wereld weer open.”

Arriva, Connexxion en de NS werken samen door gezamenlijk via de website van Keukenhof combitickets te bieden voor vervoer en toegang tot het park. Arriva hanteert timeslots vanaf de vertreklocaties om het aantal bezoekers te spreiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.