Elektrische bussen Ebusco (foto: Ebusco)

Ebusco sluit raamcontract met DB voor honderden bussen

Ebusco heeft een raamovereenkomst gesloten met Deutsche Bahn. Daarin is afgesproken dat de fabrikant van elektrische bussen uit Deurne de belangrijkste leverancier van emissievrije bussen zal zijn in 2023 en 2024 voor DB. In het contract is een optie tot verlenging opgenomen tot 2025 en 2026. Maximaal gaat het om 800 bussen.

Ebusco noemt de overeenkomst een belangrijke stap in het versterken van zijn positie op de Duitse markt. Het tweejarig contract heeft een optie om het twee keer met een jaar te verlengen.

Deutsche Bahn zal de bussen van Ebusco inzetten bij OV-autoriteiten in heel Duitsland. Onderdeel van de overeenkomst is een afroepcontract voor ongeveer 260 bussen die worden afgenomen als en wanneer DB erin slaagt de bijbehorende concessies te verwerven. Afgesproken in de raamovereenkomst is dat Ebusco maximaal 800 bussen in verschillende configuraties levert over de hele contractperiode.

Versterking positie Duitse markt

De bussen van Ebusco rijden momenteel in meerdere landen in Europa, waaronder in grote steden als Amsterdam, Frankfurt en München. Het bedrijf is in 2012 opgericht en er werken ruim 300 werknemers. Ebusco heeft niet alleen een productiefaciliteit op de eigen locatie in Deurne, maar ook in het Chinese Xiamen, een faciliteit van een derde partij. Sinds eind vorig jaar heeft Ebusco een notering aan Euronext Amsterdam.

Ook voor het afsluiten van de overeenkomst met Deutsche Bahn timmerde Ebusco al flink aan de weg in Duitsland. Eind vorig jaar en begin dit jaar haalde het bedrijf in korte tijd meerdere Duitse orders binnen van onder meer innovatiepartner Stadtwerke München, Berliner Verkehrsbetriebe, Transdev en Infra Fürth Verkehr GmbH.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ebusco sluit raamcontract met DB voor honderden bussen | OVPro.nl
Elektrische bussen Ebusco (foto: Ebusco)

Ebusco sluit raamcontract met DB voor honderden bussen

Ebusco heeft een raamovereenkomst gesloten met Deutsche Bahn. Daarin is afgesproken dat de fabrikant van elektrische bussen uit Deurne de belangrijkste leverancier van emissievrije bussen zal zijn in 2023 en 2024 voor DB. In het contract is een optie tot verlenging opgenomen tot 2025 en 2026. Maximaal gaat het om 800 bussen.

Ebusco noemt de overeenkomst een belangrijke stap in het versterken van zijn positie op de Duitse markt. Het tweejarig contract heeft een optie om het twee keer met een jaar te verlengen.

Deutsche Bahn zal de bussen van Ebusco inzetten bij OV-autoriteiten in heel Duitsland. Onderdeel van de overeenkomst is een afroepcontract voor ongeveer 260 bussen die worden afgenomen als en wanneer DB erin slaagt de bijbehorende concessies te verwerven. Afgesproken in de raamovereenkomst is dat Ebusco maximaal 800 bussen in verschillende configuraties levert over de hele contractperiode.

Versterking positie Duitse markt

De bussen van Ebusco rijden momenteel in meerdere landen in Europa, waaronder in grote steden als Amsterdam, Frankfurt en München. Het bedrijf is in 2012 opgericht en er werken ruim 300 werknemers. Ebusco heeft niet alleen een productiefaciliteit op de eigen locatie in Deurne, maar ook in het Chinese Xiamen, een faciliteit van een derde partij. Sinds eind vorig jaar heeft Ebusco een notering aan Euronext Amsterdam.

Ook voor het afsluiten van de overeenkomst met Deutsche Bahn timmerde Ebusco al flink aan de weg in Duitsland. Eind vorig jaar en begin dit jaar haalde het bedrijf in korte tijd meerdere Duitse orders binnen van onder meer innovatiepartner Stadtwerke München, Berliner Verkehrsbetriebe, Transdev en Infra Fürth Verkehr GmbH.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.