Geen nachtbussen meer rondom Tilburg door personeelskrapte

Door gebrek aan personeel schrapt Arriva opnieuw in de dienstregeling, nu in de provincie Noord-Brabant. Vanaf het weekend van 14 en 15 mei rijden er geen Nightliners meer van en naar Tilburg. De bussen reden in de nacht van zaterdag op zondag tussen twee en vier uur. De Nightliners van en naar Breda blijven wel rijden.

“Arriva betreurt het om deze beslissing te moeten nemen, net nu het uitgaansleven in de weekenden weer op gang komt, maar de lijnen 847 (van en naar Reeshof), 848 (van en naar ’s-Hertogenbosch) en 849 (van en naar Udenhout) rijden dit weekend voorlopig voor het laatst”, laat de vervoerder in een toelichting op de website weten.

Groningen, Friesland en Limburg

Onlangs moest Arriva ook in Groningen, Friesland en Limburg noodgedwongen ritten laten vervallen. In de twee noordelijke provincies ging het om minder treinen op de trajecten Groningen-Zuidhorn, Leeuwarden-Sneek en Warffum-Groningen sinds 2 mei. In Limburg rijden sinds 8 mei structureel iets minder bussen om te voorkomen dat het vervoersbedrijf op het laatste moment ritten moet schrappen door een gebrek aan personeel.

Door de Nightliners rondom Tilburg te laten vervallen kan volgens Arriva de reguliere dienstregeling beter gewaarborgd blijven.

Wervingscampagne

Ook in Brabant heeft Arriva last van de naweeën van corona en de krappe arbeidsmarkt. Daardoor is het lastig om voldoende personeel te vinden. Zelfs via uitzendbureaus en andere kanalen lukt dat onvoldoende. Arriva is begonnen met een wervingscampagne om de bezetting weer op peil te krijgen. Wanneer de nachtbussen van en naar Tilburg weer kunnen rijden valt op dit moment volgens het bedrijf niet te voorspellen.

Lees ook

Arriva schrapt treinen in Friesland en Groningen en bussen in Limburg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geen nachtbussen meer rondom Tilburg door personeelskrapte | OVPro.nl

Geen nachtbussen meer rondom Tilburg door personeelskrapte

Door gebrek aan personeel schrapt Arriva opnieuw in de dienstregeling, nu in de provincie Noord-Brabant. Vanaf het weekend van 14 en 15 mei rijden er geen Nightliners meer van en naar Tilburg. De bussen reden in de nacht van zaterdag op zondag tussen twee en vier uur. De Nightliners van en naar Breda blijven wel rijden.

“Arriva betreurt het om deze beslissing te moeten nemen, net nu het uitgaansleven in de weekenden weer op gang komt, maar de lijnen 847 (van en naar Reeshof), 848 (van en naar ’s-Hertogenbosch) en 849 (van en naar Udenhout) rijden dit weekend voorlopig voor het laatst”, laat de vervoerder in een toelichting op de website weten.

Groningen, Friesland en Limburg

Onlangs moest Arriva ook in Groningen, Friesland en Limburg noodgedwongen ritten laten vervallen. In de twee noordelijke provincies ging het om minder treinen op de trajecten Groningen-Zuidhorn, Leeuwarden-Sneek en Warffum-Groningen sinds 2 mei. In Limburg rijden sinds 8 mei structureel iets minder bussen om te voorkomen dat het vervoersbedrijf op het laatste moment ritten moet schrappen door een gebrek aan personeel.

Door de Nightliners rondom Tilburg te laten vervallen kan volgens Arriva de reguliere dienstregeling beter gewaarborgd blijven.

Wervingscampagne

Ook in Brabant heeft Arriva last van de naweeën van corona en de krappe arbeidsmarkt. Daardoor is het lastig om voldoende personeel te vinden. Zelfs via uitzendbureaus en andere kanalen lukt dat onvoldoende. Arriva is begonnen met een wervingscampagne om de bezetting weer op peil te krijgen. Wanneer de nachtbussen van en naar Tilburg weer kunnen rijden valt op dit moment volgens het bedrijf niet te voorspellen.

Lees ook

Arriva schrapt treinen in Friesland en Groningen en bussen in Limburg

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.