Buschauffeur Connexxion levert bedreiger af op politiebureau

Een 52-jarige verwarde man uit Heemstede heeft vanmorgen een buschauffeur van Connexxion bedreigd met een mes op buslijn 169. Door het koelbloedige optreden van de chauffeur bleven beiden ongedeerd en is de man vrij snel aangehouden door de politie. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

De man stapte in bij de beginhalte op station Hoofddorp als enige passagier en was duidelijk in de war. De chauffeur probeerde hem te kalmeren en vertelde hem dat hij ging helpen. De verwarde passagier pakte een mes en vroeg de chauffeur naar het politiebureau te rijden. Ondertussen had de chauffeur al contact opgenomen met de verkeersleiding, waardoor de politie op de hoogte was. Bij aankomst op het politiebureau stond er team paraat om de man uit te bus te halen.

‘Koelbloedig’

Chauffeur en passagier bleven ongedeerd, al is de chauffeur wel erg geschrokken. Nadat de chauffeur aangifte heeft gedaan op het bureau is hij door zijn werkgever naar huis gestuurd om bij te komen. “Naar omstandigheden gaat het goed met hem”, zegt een woordvoerder van Transdev, het moederbedrijf van Connexxion. “We zijn trots op hem dat hij zo koelbloedig gehandeld heeft”, laat het bedrijf in een verklaring weten.

In trainingen ligt de focus altijd op de-escalatie van incidenten, zegt de woordvoerder. Chauffeurs krijgen wel vaker te maken met verwarde reizigers. “Maar dat dat gebeurt onder bedreiging van een mes is gelukkig zeer uitzonderlijk.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.