Bussen HTM op Den Haag Centraal (foto: HTM)

HTM-personeel gaat staken op 2 juni voor betere cao

Werknemers van HTM  gaan staken op donderdag 2 juni. Ze kunnen zich niet vinden in het eindbod van hun werkgever voor een nieuwe cao. Vakbonden FNV Stadsvervoer en CNV hadden op hun beurt een ultimatum met cao-eisen gesteld aan HTM dat eerder vandaag afliep. Nu HTM daar niet aan tegemoet komt, kondigen de bonden een acties aan.

De bonden vinden dat HTM in hun woorden “nog extra olie op het vuur gooide”. “De werkgever komt doodleuk met de mededeling dat ze het eindbod dat ze in februari op tafel legde eind van de maand gaat uitbetalen. Hetzelfde eindbod dat door leden van de vakbonden massaal werd afgewezen”, zegt Sanne van der Meulen, onderhandelaar CNV Vakmensen. Die actie maakt volgens haar duidelijk dat HTM de werknemers niet serieus neemt.

Hoge werkdruk

De bonden eisen onder meer 5 procent meer loon, koopkrachtbehoud en het verhogen van de loonschalen met 100 euro bruto per maand. Verder moet er een structurele oplossing komen voor de werkdruk, vinden ze. Eric Vermeulen, bestuurder FNV Stadsvervoer: “Voor personeel dat in steeds drukker wordend verkeer passagiers veilig moet vervoeren is voldoende rust een must.”

De huidige cao liep tot 1 september 2021. De onderhandelingen voor een nieuwe cao zijn gestart in november 2021. Bij HTM werken 1.900 mensen.

Om de overlast voor reizigers te beperken is afgesproken dat er niet gestaakt wordt tijdens de eindexamens.

Lees ook

Bonden dreigen met acties bij HTM na vastlopen cao-gesprekken

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist voor de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.