Qbuzz vervoersbedrijf. Foto: Archief OVPro.nl
dienstregeling

Krapte op de arbeidsmarkt treft ook Qbuzz: minder bussen en treinen ingezet

Qbuzz vervoersbedrijf. Foto: Archief OVPro.nl

Qbuzz heeft net als zoveel vervoersbedrijven te weinig personeel, en met name in de vakantieperiode. Ze besluiten daarom om de komende tijd minder bussen en treinen in te zetten in de Drechtsteden. Op dit moment vallen vaak op het laatste moment onverwacht ritten uit en met de aangepaste dienstregeling wil Qbuzz dat voorkomen.

Vanaf 27 juni gaat de nieuwe aangepaste dienstregeling in. “Zoals in veel meer sectoren kampen wij en de OV-sector ook met krapte op de arbeidsmarkt”, laat een woordvoerder van Qbuzz weten. “Door collegialiteit en flexibiliteit is het toch nog lange tijd gelukt om de dienstregeling te handhaven. Echter in deze periode van vakantie en door krapte bij uitzendbureau’s lukt dat ons de komende periode niet. Om reizigers wel die zekerheid te geven dat hun bus of trein rijdt, hebben we de dienstregeling op voorhand aangepast en kunnen we ze wel een betrouwbaar netwerk leveren.”

Er stond al een zomerdienstregeling gepland in de periode 3 juli tot en met 20 augustus, maar de wijzigingen van de aangepaste dienstregeling gelden extra op de zomerdienstregeling. “We proberen uiteraard zo min mogelijk de reizigers te raken. Reizigers in alle gebieden houden de mogelijkheid om gebruik te maken van het openbaar vervoer”, vertelt de woordvoerder.

Wijzigingen dienstregeling Qbuzz

De belangrijkste wijziging is dat er op de MerwedeLingelijn, de lijn tussen Dordrecht en Geldermalsen, één keer per half uur een trein rijdt in plaats van één keer per kwartier. De tussenritten tussen Dordrecht en Gorinchem op maandag tot en met vrijdag vervallen helemaal.

Daarnaast gaan de bussen ook minder rijden. De stadsbus in Dordrecht rijdt in de daluren en op zaterdag voortaan één keer per half uur, net als de R-net lijnen 416, 488, 489 en 491. Naast deze aanpassingen gaan andere R-net lijnen ook minder rijden op zaterdagavond en rijdt de snelbus 388 ook minder op zaterdag. Qbuzz adviseert reizigers goed de reisplanner te checken voor vertrek.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Lees OVPro voor slechts € 10,50 per maand.

Bekijk het abonnement

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Krapte op de arbeidsmarkt treft ook Qbuzz: minder bussen en treinen ingezet”

Lilian Nikky|23.06.22|01:27

Ik zal blijven testen op internet, want Dr.saguru is echt een echte spreukgebruiker. HEEFT U HULP NODIG, NEEM DAN NU CONTACT OP MET ARTS SAGURU VIA E-MAIL: drsagurusolutions@gmail.com of whatssap +12098373537 Hij is het enige antwoord op uw probleem en zorgt ervoor dat u zich gelukkig voelt in uw relatie. en zijn ook perfect in
1 LIEFDESPELL
2 WIN EX TERUG
3 VRUCHT VAN DE BAARMA
4 SPELL PROMOTIE
5 SPELLENBESCHERMING
6 BEDRIJFSSPELLEN
7 GOEDE WERKSPELL
8 LOTTERIJ SPELL en GERECHTZAAK SPELL

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Krapte op de arbeidsmarkt treft ook Qbuzz: minder bussen en treinen ingezet | OVPro.nl
Qbuzz vervoersbedrijf. Foto: Archief OVPro.nl
dienstregeling

Krapte op de arbeidsmarkt treft ook Qbuzz: minder bussen en treinen ingezet

Qbuzz vervoersbedrijf. Foto: Archief OVPro.nl

Qbuzz heeft net als zoveel vervoersbedrijven te weinig personeel, en met name in de vakantieperiode. Ze besluiten daarom om de komende tijd minder bussen en treinen in te zetten in de Drechtsteden. Op dit moment vallen vaak op het laatste moment onverwacht ritten uit en met de aangepaste dienstregeling wil Qbuzz dat voorkomen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Krapte op de arbeidsmarkt treft ook Qbuzz: minder bussen en treinen ingezet”

Lilian Nikky|23.06.22|01:27

Ik zal blijven testen op internet, want Dr.saguru is echt een echte spreukgebruiker. HEEFT U HULP NODIG, NEEM DAN NU CONTACT OP MET ARTS SAGURU VIA E-MAIL: drsagurusolutions@gmail.com of whatssap +12098373537 Hij is het enige antwoord op uw probleem en zorgt ervoor dat u zich gelukkig voelt in uw relatie. en zijn ook perfect in
1 LIEFDESPELL
2 WIN EX TERUG
3 VRUCHT VAN DE BAARMA
4 SPELL PROMOTIE
5 SPELLENBESCHERMING
6 BEDRIJFSSPELLEN
7 GOEDE WERKSPELL
8 LOTTERIJ SPELL en GERECHTZAAK SPELL

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.