Station Geldermalsen Qbuzz
schriftelijke vragen

Politiek ontstemd over schrappen bussen en treinen in de Drechtsteden

Station Geldermalsen Qbuzz

Elf politieke partijen hebben schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur van Zuid-Holland over het wegvallen van openbaar vervoer in de Drechtsteden. Qbuzz schrapt per 27 juni de helft van de treinen op de MerwedeLingelijn en ook veel bussen gaan minder rijden. De partijen in de provincie vrezen dat de reiziger het openbaar vervoer uitgejaagd wordt.

Qbuzz besloot minder OV in te zetten om de reiziger de komende periode een betrouwbare en voorspelbare dienstregeling aan te bieden. Met de oude dienstregeling kon de vervoerder door personeelstekort uitval van medewerkers door bijvoorbeeld ziekte slecht opvangen. Dat kan zorgen voor een onvoorspelbare dienstregeling met bussen en treinen die op het laatste moment toch niet rijden.

De provinciale politiek is verontwaardigd over het besluit van Qbuzz. Elf politieke partijen hebben gezamenlijk vragen gesteld aan de Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland. Ze willen weten of Qbuzz toestemming had voor de verslechtering van het openbaar vervoer in de Drechtsteden, en of Qbuzz überhaupt zomaar bussen en treinen mag schrappen.

Zorgen over openbaar vervoer

De politieke partijen stellen ook dat zij signalen ontvangen dat de medewerkers van Qbuzz ontevreden zijn en een hoog ziekteverzuim hebben. Daarnaast maken de partijen zich grote zorgen over de toekomst van het openbaar vervoer. De coronasteun houdt eind dit jaar op, en als meer vervoerders minder bussen en treinen gaan rijden zijn de partijen bang er steeds minder reizigers kiezen voor het openbaar vervoer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

1 reactie op “Politiek ontstemd over schrappen bussen en treinen in de Drechtsteden”

Lilian Nikky|23.06.22|01:26

Ik zal blijven testen op internet, want Dr.saguru is echt een echte spreukgebruiker. HEEFT U HULP NODIG, NEEM DAN NU CONTACT OP MET ARTS SAGURU VIA E-MAIL: drsagurusolutions@gmail.com of whatssap +12098373537 Hij is het enige antwoord op uw probleem en zorgt ervoor dat u zich gelukkig voelt in uw relatie. en zijn ook perfect in
1 LIEFDESPELL
2 WIN EX TERUG
3 VRUCHT VAN DE BAARMA
4 SPELL PROMOTIE
5 SPELLENBESCHERMING
6 BEDRIJFSSPELLEN
7 GOEDE WERKSPELL
8 LOTTERIJ SPELL en GERECHTZAAK SPELL

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.