Buschauffeur Qbuzz. Foto: Qbuzz
intimidatie en veiligheid

Staatsecretaris bezoekt buschauffeurs Ter Apel: meer maatregelen nodig

Buschauffeur Qbuzz. Foto: Qbuzz

Staatsecretaris van Justitie Eric van der Burg komt maandag 27 juni naar Emmen om te praten met de buschauffeurs van Qbuzz. Hij wil graag weten wat de stand van zaken is als het gaat om de veiligheid van de buschauffeurs op de buslijnen tussen Emmen en Ter Apel. Vorig jaar hebben leden van FNV meerdere acties gevoerd tegen intimidatie van buschauffeurs.

Adviezen die door FNV aan de diverse partijen zijn gebracht zijn grotendeels overgenomen. Het resultaat daarvan is positief. Buschauffeurs ervaren minder overlast sinds er maatregelen zijn genomen naar aanleiding van de acties van de buschauffeurs. Erik Vogel, buschauffeur bij Qbuzz: “Zoals het de laatste jaren ging, kon echt niet meer. Dagelijks ervaarden buschauffeurs intimidatie, dat ging gepaard met scheldpartijen en spugen, tot soms fysiek geweld.”

Extra stappen

Een aantal maatregelen die zijn ingezet, zijn betere zichtbaarheid van de pendelbushalte op station in Emmen, extra inzet van de pendelbus en gastheren en -vrouwen op het station in Emmen. Dirk Visser, buschauffeur bij Qbuzz: “Wij krijgen van onze collega’s te horen dat de ingezette maatregelen goed blijken te werken. Toch zullen er nog een paar extra stappen gemaakt moeten worden om de overlast nog meer te beperken. Uiteindelijk willen we dat alle buschauffeurs weer met veel plezier hun werk kunnen doen op de buslijnen tussen Emmen en Ter Apel.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.