Connexxion bus Hoeksche Waard. Foto: Gemeente Hoeksche Waard
Zinderende Zomertour

Regionaal grote korting buskaartjes Connexxion

Connexxion bus Hoeksche Waard. Foto: Gemeente Hoeksche Waard

Connexxion halveert de prijs van een buskaartje komende zomer. Hiermee probeert de vervoersmaatschappij mensen terug het openbaar vervoer in te krijgen. De actie loopt vanaf 14 juli tot 4 september.

De zogenoemde Zinderende Zomertour begint in de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee vanaf 14 juli. Normaal kost een dagkaart voor de bus in deze periode achttien euro en een groepsticket 35 euro. Tijdens de zomerstunt is dat de helft van de prijs.

Het doel van de actie is om de reiziger het OV in te krijgen. Vergeleken met 2019 is de reizigersbezetting momenteel ongeveer tachtig procent. Christel Mourik van Metropoolregio Den Haag en Rotterdam noemt, op het OV-Congres, kortingsacties verstandig: “In Duitsland zie je een ongekende populariteit met het treinticket dat negen euro kost. Met zulke kortingsacties hoop je de reiziger te binden en terug het OV in te krijgen.”

De kaartjes kunnen zowel online als in de bus gekocht worden. In de bus kan dit alleen met pin of een creditcard. Naast de kortingen is het reizen in de bus in de Hoeksche Waard voor kinderen tot elf jaar altijd gratis. “Zo kun je dus met extra voordeel met de hele familie op pad”, zegt Connexxion.

In de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee is deze zomer van alles te beleven. Daphne Duller van Connexxion: “Van het achttien kilometer lange strand van Ouddorp tot Dordrecht, de oudste stad van Holland. De Zinderende Zomertour maakt een dagje uit nog aantrekkelijker. Neem voor een dagje Ouddorp bus 104.”

De actie is de hele zomer geldig op alle buslijnen van Connexxion in de Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee, alleen voor dagkaarten en groepstickets.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.