Plattegrond van vrije busbaan tussen Leiden en Katwijk. Foto: Provincie Zuid-Holland
Snelbus

Vrije busbaan tussen Katwijk en Leiden in ontwikkeling

Plattegrond van vrije busbaan tussen Leiden en Katwijk. Foto: Provincie Zuid-Holland

Nooit meer in de file onderweg van Leiden naar Katwijk? Vanaf 2024 is een vrijliggende busbaan realiteit: Provincie Zuid-Holland heeft de eerste plannen opgesteld. De busbaan komt tussen de nieuwe wijk Valkenhorst en de Zeeweg in Katwijk en is de eerste stap naar hoogwaardig openbaar vervoer van R-net tussen Leiden en Katwijk.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Vrije busbaan tussen Katwijk en Leiden in ontwikkeling”

Gabriël Hoezen|29.07.22|13:16

Dat wordt dan 17 (!) jaar na het referendum over de Rijngouwelijn en meer dan 20 jaar na de eerste plannen voor een hoogwaardige OV-verbinding. Een voorbeeld van bestuurlijke plakkeringheid. En nu maar afwachten wat de eigenlijke meerwaarde is van deze opgeleukte busverbinding.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vrije busbaan tussen Katwijk en Leiden in ontwikkeling | OVPro.nl
Plattegrond van vrije busbaan tussen Leiden en Katwijk. Foto: Provincie Zuid-Holland
Snelbus

Vrije busbaan tussen Katwijk en Leiden in ontwikkeling

Plattegrond van vrije busbaan tussen Leiden en Katwijk. Foto: Provincie Zuid-Holland

Nooit meer in de file onderweg van Leiden naar Katwijk? Vanaf 2024 is een vrijliggende busbaan realiteit: Provincie Zuid-Holland heeft de eerste plannen opgesteld. De busbaan komt tussen de nieuwe wijk Valkenhorst en de Zeeweg in Katwijk en is de eerste stap naar hoogwaardig openbaar vervoer van R-net tussen Leiden en Katwijk.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Vrije busbaan tussen Katwijk en Leiden in ontwikkeling”

Gabriël Hoezen|29.07.22|13:16

Dat wordt dan 17 (!) jaar na het referendum over de Rijngouwelijn en meer dan 20 jaar na de eerste plannen voor een hoogwaardige OV-verbinding. Een voorbeeld van bestuurlijke plakkeringheid. En nu maar afwachten wat de eigenlijke meerwaarde is van deze opgeleukte busverbinding.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.