Elektrische stadsbus VDL voor station Amsterdam Amstel. Foto: VDL
Efficiënter

Onderzoek: elektrische bussen kunnen nóg beter zijn voor klimaat

Elektrische stadsbus VDL voor station Amsterdam Amstel. Foto: VDL

Camiel Beckers onderzocht in zijn proefschrift aan de TU Eindhoven modellen om energieverbruik van elektrische bussen beter in kaart te brengen. Het doel: beter voorspellen hoeveel energie er nog in de accu zit. Op die manier kunnen bussen efficiënter ingepland worden en wordt minder energie verspild.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Onderzoek: elektrische bussen kunnen nóg beter zijn voor klimaat”

Wiebe Goossen|16.08.22|13:45

Wordt ook gekeken naar de inzet van ‘bakbeesten’ van electrische bussen op lijnen waar die helemaal niet nodig zijn wegens “veels te groot”? In sommige gebieden leidde dit al tot ‘strekking’ van buslijnen omdat genoemde bakbeesten enorme moeite hebben met de rotondes die overal zijn verschenen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Onderzoek: elektrische bussen kunnen nóg beter zijn voor klimaat | OVPro.nl
Elektrische stadsbus VDL voor station Amsterdam Amstel. Foto: VDL
Efficiënter

Onderzoek: elektrische bussen kunnen nóg beter zijn voor klimaat

Elektrische stadsbus VDL voor station Amsterdam Amstel. Foto: VDL

Camiel Beckers onderzocht in zijn proefschrift aan de TU Eindhoven modellen om energieverbruik van elektrische bussen beter in kaart te brengen. Het doel: beter voorspellen hoeveel energie er nog in de accu zit. Op die manier kunnen bussen efficiënter ingepland worden en wordt minder energie verspild.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

1 reactie op “Onderzoek: elektrische bussen kunnen nóg beter zijn voor klimaat”

Wiebe Goossen|16.08.22|13:45

Wordt ook gekeken naar de inzet van ‘bakbeesten’ van electrische bussen op lijnen waar die helemaal niet nodig zijn wegens “veels te groot”? In sommige gebieden leidde dit al tot ‘strekking’ van buslijnen omdat genoemde bakbeesten enorme moeite hebben met de rotondes die overal zijn verschenen!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.