Kleinere bus, Arriva, Lelystad
personeelstekort

Arriva schrapt opnieuw busritten in Lelystad

Arriva schrapt opnieuw busritten in Lelystad. Foto: Arriva

Vervoersbedrijf Arriva gaat in Lelystad wederom minder stadsbussen inzetten vanwege een dringend personeelstekort. Vanaf 7 augustus vervalt onder andere buslijn 13 doordeweeks en buslijn 16 vervalt op zondag.

“De aanpassingen zijn nodig om de beperkte beschikbaarheid van personeel op te vangen”, laat Arriva weten. Eerder kondigde de vervoerder ook al een aangepaste dienstregeling aan. De nieuwe maatregelen komen bovenop de al aangepaste dienstregeling. Arriva laat weten dat alle wijzigingen met de provincie besproken zijn.

Buslijn 13 naar Batavia Stad vervalt doordeweeks volledig. Naar Batavia Stad rijdt bus 3 nog wel, maar deze gaat om de wijken Kogge, Kempenaar en Hanzepark heen. Buslijn 16 naar de Landerijen rijdt doordeweeks alleen tot 10:00 en vanaf 15:30 tot 19:00. Op zondag rijdt deze lijn helemaal niet. Een alternatieve buslijn voor Lelystedelingen die naar De Landerijen willen zijn lijnen 6 of 7.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.