lentedienstregeling

Arriva gaat meer bussen rijden voor jaarlijkse ‘septemberpiek’

Qliner Arriva in Drachten. Foto: Wikipedia/Jan Oosterhuis.

Ieder jaar in september groeit het aantal reizigers in het openbaar vervoer. Ook dit jaar verwacht Arriva een piek. Per 5 september schaalt Arriva daarom haar huidige vakantiedienstregeling op. Naar verwachting blijven de reizigersaantallen ondanks de piek nog steeds 20 procent achter op de periode voor corona.

Arriva gaat voornamelijk meer bussen laten rijden per 5 september. In de nieuwe dienstregeling valt te lezen dat in Limburg meer bussen gaan rijden in de spits. Ook de zogenoemde scholierenlijnen rijden weer bijna volledig volgens de oorspronkelijke dienstregeling. “We zetten extra ritten en langere bussen in tijdens spitsuren en naar onderwijsinstellingen”, meldt Arriva.

Lentedienstregeling

Ook in andere regio’s zet Arriva meer bussen in. Ondanks de opschaling rijden nog steeds minder bussen dan in de oorspronkelijke dienstregeling. Het vervoersbedrijf kampt nog steeds met een tekort aan buschauffeurs en de hoeveelheid reizigers is ook nog niet op het gewenste niveau. De dienstregeling komt overeen met de lentedienstregeling.

De trein in Noord-Limburg tussen Nijmegen en Venlo gaat de spitsritten weer rijden. De andere treinen in Zuid-Limburg worden niet opgeschaald. De huidige dienstregeling daarvan loopt tot 6 november. Provincie Limburg heeft haar zorgen hierover geuit en onderzoekt de mogelijkheid om Arriva te beboeten.

“De dienstregeling voor de bussen en voor de treinen in Zuid-Limburg is nog niet ideaal maar het is wel de meest optimale regeling die onder de huidige omstandigheden te maken is. Arriva heeft, net als andere bedrijven in het OV en in andere sectoren, te maken met personeelskrapte en een hoger verzuim dan normaal. Er worden momenteel nieuwe treinmachinisten en buschauffeurs geworven en opgeleid, maar dat resulteert nog niet in een dienstregeling zoals gewenst”, zegt Arriva.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.