VDL Citea elektirsche bus bij een laadstation.
energieopslag

Batterijen elektrische VDL-bussen krijgen een tweede leven

VDL Citea elektirsche bus bij een laadstation. Foto: VDL

Het Duitse energieconcern RWE, dat ook actief is in Nederland, gaat de gebruikte batterijen uit de elektrische bussen van VDL een tweede leven geven. In het samenwerkingsproject Anubis van VDL Bus & Coach en RWE worden de gebruikte ion-lithium batterijen in Moerdijk gekoppeld om een energieopslagsysteem te vormen. Het doel daarvan is om het elektriciteitsnet te ontlasten.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Batterijen elektrische VDL-bussen krijgen een tweede leven | OVPro.nl
VDL Citea elektirsche bus bij een laadstation.
energieopslag

Batterijen elektrische VDL-bussen krijgen een tweede leven

VDL Citea elektirsche bus bij een laadstation. Foto: VDL

Het Duitse energieconcern RWE, dat ook actief is in Nederland, gaat de gebruikte batterijen uit de elektrische bussen van VDL een tweede leven geven. In het samenwerkingsproject Anubis van VDL Bus & Coach en RWE worden de gebruikte ion-lithium batterijen in Moerdijk gekoppeld om een energieopslagsysteem te vormen. Het doel daarvan is om het elektriciteitsnet te ontlasten.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.