15% toename

FlixBus ziet piek in boekingen einde herfstvakantie na afhaken Thalys

Flixbus op de autoweg in Duitsland. Pixabay/Sofie Layla Thal.

FlixBus heeft voor het laatste weekend van de herfstvakantie een piek geconstateerd in het aantal boekingen op de lijnen Amsterdam, Brussel en Parijs. Het busbedrijf verwacht dat de bezettingsgraad van deze lijnen tussen de 10 en 15 procent zullen toenemen.

De stijging van bezoekers op de website begon donderdagavond en werd volgens FlixBus duidelijker op vrijdag met een stijging van ongeveer 20 procent van de frequenties. De bezettingsgraad van de bussen die deze lijnen exploiteren lagen naar verwachting tussen 80 en 85 procent. Volgens FlixBus ligt dit percentage in deze periode, onder normale omstandigheden, tussen de 70 tot 75 procent.

Op donderdag kondigde Thalys aan dat het 26 treinen tussen Amsterdam, Brussel en Parijs zou schrappen tot en met maandag, waardoor ongeveer 4500 passagiers een alternatief reisplan moesten vinden. Veel van deze passagiers beschouwden FlixBus als de goedkoopste, meest toegankelijke en betrouwbare optie, aldus het busbedrijf.

Gunstig

Fokke Wim Velthuijsen, Head of Development bij FlixBus Benelux, is niet rouwig om deze situatie. “Het is altijd gunstig voor FlixBus als onze concurrenten om wat voor reden dan ook hun passagiers niet kunnen bedienen”, legt hij uit. “Hoewel we het jammer vinden voor deze passagiers die achterblijven, werken we er bij FlixBus hard aan om hen het veiligste, goedkoopste en gemakkelijkste reisalternatief te bieden”, aldus Velthuijsen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.