Reizigers NS
Reizigersonderzoek

Zakelijke reiziger pakt in 2022 weer vaker het openbaar vervoer

Reizigers wachten op het perron op Eindhoven Centraal. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

Het aantal ov-ritten ten behoeve van woon-werkverkeer is in 2022 toegenomen met 30 procent. De belangrijkste reden dat reizigers voor het openbaar vervoer kiezen, is de bereikbaarheid van het werk. Ook een goede reiskostenvergoeding en files spelen mee om voor het openbaar vervoer te kiezen. In totaal is het aantal ov-ritten in 2022 met één miljoen ritten per week toegenomen ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zakelijke reiziger pakt in 2022 weer vaker het openbaar vervoer | OVPro.nl
Reizigers NS
Reizigersonderzoek

Zakelijke reiziger pakt in 2022 weer vaker het openbaar vervoer

Reizigers wachten op het perron op Eindhoven Centraal. Foto: ProMedia/Sander van Vliet.

Het aantal ov-ritten ten behoeve van woon-werkverkeer is in 2022 toegenomen met 30 procent. De belangrijkste reden dat reizigers voor het openbaar vervoer kiezen, is de bereikbaarheid van het werk. Ook een goede reiskostenvergoeding en files spelen mee om voor het openbaar vervoer te kiezen. In totaal is het aantal ov-ritten in 2022 met één miljoen ritten per week toegenomen ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander van Vliet

Sander van Vliet is de vaste redacteur voor OVPro en werkt nauw samen met zusterpublicaties VerkeersNet en TaxiPro. Na de studies journalistiek en filosofie werkte hij in de sportjournalistiek. De Leidenaar ziet dat een goede en betrouwbare OV-sector onmisbaar is en houdt de lezer van OVPro graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de OV-wereld.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.