Nieuwe bushalte HTM
Innovatie

HTM introduceert pop-up bushalte: Mabri

Foto: Opening nieuwe tijdelijke bushalte HTMHTM

De Haagse vervoersmaatschappij HTM heeft sinds dinsdag een nieuwe tijdelijke bushalte in gebruik genomen. Deze mobiele halte, ook wel Mabri genoemd, is ontworpen om snel op- en afgebouwd te kunnen worden en zo een tijdelijke functie te kunnen vervullen.

Op het busplatform bij Den Haag Centraal werd Mabri officieel geopend door algemeen directeur Jaap Bierman. De komende maanden wordt deze tijdelijke halte ingezet bij verschillende werkzaamheden waarbij omleidingen worden ingesteld.

Innovatieroute

Deze versie van de Mabri, waarvan HTM momenteel twee exemplaren heeft, is tot stand gekomen via de innovatieroute, een samenwerkingsverband voor innovatieve ideeën in het openbaar vervoer. Hierbij zijn onder andere de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, RET, EBS en HTM betrokken. Designbureau Spark en Armada Mobility hebben het ontwerp, de technische uitwerking en de productie verzorgd.

Reizigers kunnen hun mening over de halte geven via een QR-code. Bij positieve feedback wordt overwogen deze tijdelijke halte op grotere schaal toe te passen, mogelijk ook in andere steden.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

HTM introduceert pop-up bushalte: Mabri | OVPro.nl
Nieuwe bushalte HTM
Innovatie

HTM introduceert pop-up bushalte: Mabri

Foto: Opening nieuwe tijdelijke bushalte HTMHTM

De Haagse vervoersmaatschappij HTM heeft sinds dinsdag een nieuwe tijdelijke bushalte in gebruik genomen. Deze mobiele halte, ook wel Mabri genoemd, is ontworpen om snel op- en afgebouwd te kunnen worden en zo een tijdelijke functie te kunnen vervullen.

Op het busplatform bij Den Haag Centraal werd Mabri officieel geopend door algemeen directeur Jaap Bierman. De komende maanden wordt deze tijdelijke halte ingezet bij verschillende werkzaamheden waarbij omleidingen worden ingesteld.

Innovatieroute

Deze versie van de Mabri, waarvan HTM momenteel twee exemplaren heeft, is tot stand gekomen via de innovatieroute, een samenwerkingsverband voor innovatieve ideeën in het openbaar vervoer. Hierbij zijn onder andere de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, RET, EBS en HTM betrokken. Designbureau Spark en Armada Mobility hebben het ontwerp, de technische uitwerking en de productie verzorgd.

Reizigers kunnen hun mening over de halte geven via een QR-code. Bij positieve feedback wordt overwogen deze tijdelijke halte op grotere schaal toe te passen, mogelijk ook in andere steden.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.