Trams GVB in Amsterdam (foto: Ge Dubbelman)
2024

Provincies voorspellen onveranderde ov-tarieven na woelige periode

Foto: Trams in Amsterdam. Foto ter illustratie. 2020 GVB Ge Dubbelman
De tarieven voor reizigers in het openbaar vervoer blijven volgend jaar ongewijzigd. Dat verwacht gedeputeerde Frederik Zevenbergen van de provincie Zuid-Holland nu een dreigende kostenstijging voorlopig is afgewend. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wil de bijdrage voor het vervoer van studenten met een kwart verlagen, wat neerkomt op een bedrag tussen de 200 en 260 miljoen euro. De Tweede Kamer nam donderdag echter een motie aan waarin wordt opgeroepen een besluit hierover uit te stellen.

“Dit geeft rust voor 2024”, zei Zevenbergen, die voorafgaand aan de stemming in de Kamer samen met de andere ov-gedeputeerden in de provincies een brandbrief stuurde aan de fractievoorzitters. Ze lieten daarin weten te vrezen voor verschraling van het openbaar vervoer als de bijdrage van het ministerie van OCW aan het studentenreisproduct (ruim 1 miljard euro) flink wordt verlaagd.

Emotionele achtbaan

“We gaan ervan uit dat de mening van de Kamer heel helder is. We kunnen nu weer aan de slag”, aldus Zevenbergen, die eerder deze week sprak van “een emotionele achtbaan”. Twee weken geleden besloot het demissionaire kabinet 300 miljoen euro uit te trekken voor steun aan het regionale vervoer, onder meer om prijsstijgingen te voorkomen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Provincies voorspellen onveranderde ov-tarieven na woelige periode | OVPro.nl
Trams GVB in Amsterdam (foto: Ge Dubbelman)
2024

Provincies voorspellen onveranderde ov-tarieven na woelige periode

Foto: Trams in Amsterdam. Foto ter illustratie. 2020 GVB Ge Dubbelman
De tarieven voor reizigers in het openbaar vervoer blijven volgend jaar ongewijzigd. Dat verwacht gedeputeerde Frederik Zevenbergen van de provincie Zuid-Holland nu een dreigende kostenstijging voorlopig is afgewend. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) wil de bijdrage voor het vervoer van studenten met een kwart verlagen, wat neerkomt op een bedrag tussen de 200 en 260 miljoen euro. De Tweede Kamer nam donderdag echter een motie aan waarin wordt opgeroepen een besluit hierover uit te stellen.

“Dit geeft rust voor 2024”, zei Zevenbergen, die voorafgaand aan de stemming in de Kamer samen met de andere ov-gedeputeerden in de provincies een brandbrief stuurde aan de fractievoorzitters. Ze lieten daarin weten te vrezen voor verschraling van het openbaar vervoer als de bijdrage van het ministerie van OCW aan het studentenreisproduct (ruim 1 miljard euro) flink wordt verlaagd.

Emotionele achtbaan

“We gaan ervan uit dat de mening van de Kamer heel helder is. We kunnen nu weer aan de slag”, aldus Zevenbergen, die eerder deze week sprak van “een emotionele achtbaan”. Twee weken geleden besloot het demissionaire kabinet 300 miljoen euro uit te trekken voor steun aan het regionale vervoer, onder meer om prijsstijgingen te voorkomen.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer

Merijn van Merrienboer is de vaste redacteur van OVPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.