Rotterdam Centraal coronamaatregelen

OMT vraagt opnieuw aandacht voor meer ruimte in het OV

Foto Dylan

Moet er nu wel of geen anderhalve meter afstand worden gehouden in het openbaar vervoer? Die discussie is weer aangezwengeld nu het Outbreak Management Team (OMT) opnieuw zorgen heeft geuit over toenemende drukte in het OV. Terwijl het aantal reizigers door de versoepeling van de coronamaatregelen alleen maar zal toenemen. Volgens OV-NL-voorzitter Pedro Peters vervalt vanaf 28 april bovendien het advies om alleen voor noodzakelijke reizen het OV te gebruiken.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

5 reacties op “OMT vraagt opnieuw aandacht voor meer ruimte in het OV”

Pat Rick|22.04.21|17:21

Het zou goed zijn als het OV zou rijden met maximaal materieel, zoals een drukke spitsdag. En dan daar van het Rijk goed gecompenseerd wordt.

Hoekstra moet niet de zuinige boekhouder uithangen, want we hebben al veel geld uitgegeven aan steun. Hoe eerder we uit de lock-down komen, hoe beter (en dat levert nog veel meer geld op). En dat gaat het snelst als er minder besmettingen zijn op alle mogelijke plaatsen.

Camille Kreemers|22.04.21|20:19

Het nadeel is dat men dus nu wel herstel van OV eist en tegelijkertijd het OV als eng bestempeld met deze uitspraken. De regering wil geen geld uitgeven aan OV na 2021 ter verbetering van OV en behoud dienstregeling. Tegelijkertijd moet het OV kostendekkend rijden, wat meer inkomsten per dienstuur betekent, ZONDER hogere prijzen te hebben. en OMT roept tot minder mensen in een eenheid, dus meer inzet. Deze zaken kan men niet combineren, maar wordt wel gewenst. OF meer geld OF minder OV.

Camille Kreemers|22.04.21|20:19

Het is niet mogelijk om het huidige netwerk te behouden MET de eis tot kostendekkend EN tegelijkertijd meer afstand tussen mensen te bewaren.

Eduard de Jong|24.04.21|01:29

Meer ruimte in het OV is niet nodig, als de reiziger gevaccineerd van het OV gebruik maakt en met een vaccinatiebewijs kan aantonen voldoende beschermd te zijn tegen een virus.

Ton Gerritsen|24.04.21|16:18

Niet alleen de treinen maar ook de bussen in Amsterdam daar staat men regelmatig hutje mutje in de bus en dat gebeurt steeds vaker

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

OMT vraagt opnieuw aandacht voor meer ruimte in het OV | OVPro.nl
Rotterdam Centraal coronamaatregelen

OMT vraagt opnieuw aandacht voor meer ruimte in het OV

Foto Dylan

Moet er nu wel of geen anderhalve meter afstand worden gehouden in het openbaar vervoer? Die discussie is weer aangezwengeld nu het Outbreak Management Team (OMT) opnieuw zorgen heeft geuit over toenemende drukte in het OV. Terwijl het aantal reizigers door de versoepeling van de coronamaatregelen alleen maar zal toenemen. Volgens OV-NL-voorzitter Pedro Peters vervalt vanaf 28 april bovendien het advies om alleen voor noodzakelijke reizen het OV te gebruiken.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

5 reacties op “OMT vraagt opnieuw aandacht voor meer ruimte in het OV”

Pat Rick|22.04.21|17:21

Het zou goed zijn als het OV zou rijden met maximaal materieel, zoals een drukke spitsdag. En dan daar van het Rijk goed gecompenseerd wordt.

Hoekstra moet niet de zuinige boekhouder uithangen, want we hebben al veel geld uitgegeven aan steun. Hoe eerder we uit de lock-down komen, hoe beter (en dat levert nog veel meer geld op). En dat gaat het snelst als er minder besmettingen zijn op alle mogelijke plaatsen.

Camille Kreemers|22.04.21|20:19

Het nadeel is dat men dus nu wel herstel van OV eist en tegelijkertijd het OV als eng bestempeld met deze uitspraken. De regering wil geen geld uitgeven aan OV na 2021 ter verbetering van OV en behoud dienstregeling. Tegelijkertijd moet het OV kostendekkend rijden, wat meer inkomsten per dienstuur betekent, ZONDER hogere prijzen te hebben. en OMT roept tot minder mensen in een eenheid, dus meer inzet. Deze zaken kan men niet combineren, maar wordt wel gewenst. OF meer geld OF minder OV.

Camille Kreemers|22.04.21|20:19

Het is niet mogelijk om het huidige netwerk te behouden MET de eis tot kostendekkend EN tegelijkertijd meer afstand tussen mensen te bewaren.

Eduard de Jong|24.04.21|01:29

Meer ruimte in het OV is niet nodig, als de reiziger gevaccineerd van het OV gebruik maakt en met een vaccinatiebewijs kan aantonen voldoende beschermd te zijn tegen een virus.

Ton Gerritsen|24.04.21|16:18

Niet alleen de treinen maar ook de bussen in Amsterdam daar staat men regelmatig hutje mutje in de bus en dat gebeurt steeds vaker

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.