Reizigers met mondkapje in trein (foto: NS)

Tweede Kamer eens met voorgenomen afschaffing mondkapjesplicht OV

Reizigers met mondkapje in trein Foto: NS

De Tweede Kamer staat achter het voornemen om halverwege september de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer af te schaffen. Een zeer ruime meerderheid verwierp vorige week een motie om de plicht aan te houden.

De motie werd ingediend door Sylvana Simons (BIJ1) en Nilüfer Gündoğan (Volt). Zij wezen erop dat het niet altijd mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden in het OV. Daardoor vrezen ze dat het afschaffen van mondkapjes een groot risico zal vormen voor risicogroepen en mensen bij wie het coronavaccin niet goed werkt, zogeheten non-responders.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “Tweede Kamer eens met voorgenomen afschaffing mondkapjesplicht OV”

Wiebe Goossen|24.08.21|12:27

Met alle begrip voor de lui die nu ineens wél het nut inzien van de mondkapjes, moet het mij van het hart dat ik een zucht van verlichting zal slagen als het straks eindelijk niet meer nodig is zo’n kapje te dragen. Heeft men al eens geprobeerd een boek te lezen in de trein, vooral als men brildragend is?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Tweede Kamer eens met voorgenomen afschaffing mondkapjesplicht OV | OVPro.nl
Reizigers met mondkapje in trein (foto: NS)

Tweede Kamer eens met voorgenomen afschaffing mondkapjesplicht OV

Reizigers met mondkapje in trein Foto: NS

De Tweede Kamer staat achter het voornemen om halverwege september de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer af te schaffen. Een zeer ruime meerderheid verwierp vorige week een motie om de plicht aan te houden.

De motie werd ingediend door Sylvana Simons (BIJ1) en Nilüfer Gündoğan (Volt). Zij wezen erop dat het niet altijd mogelijk is om anderhalve meter afstand te houden in het OV. Daardoor vrezen ze dat het afschaffen van mondkapjes een groot risico zal vormen voor risicogroepen en mensen bij wie het coronavaccin niet goed werkt, zogeheten non-responders.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Dylan Metselaar is vaste redacteur voor OVPro.nl.

1 reactie op “Tweede Kamer eens met voorgenomen afschaffing mondkapjesplicht OV”

Wiebe Goossen|24.08.21|12:27

Met alle begrip voor de lui die nu ineens wél het nut inzien van de mondkapjes, moet het mij van het hart dat ik een zucht van verlichting zal slagen als het straks eindelijk niet meer nodig is zo’n kapje te dragen. Heeft men al eens geprobeerd een boek te lezen in de trein, vooral als men brildragend is?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.