Reizigers Schiedam Centrum

Geen daling OV-gebruik sinds nieuwe coronamaatregelen

Foto Dylan

De aanscherping van het thuiswerkadvies heeft vooralsnog geen effect op het aantal check-ins in treinen, bussen, metro’s en trams. In cijfers die worden bijgehouden door Translink is geen duidelijke daling te zien sinds de persconferentie van vorige week dinsdag.

Demissionair premier Mark Rutte herhaalde tijdens die persconferentie het advies om thuis te werken en scherpte die met onmiddellijke ingang aan tot “werk minimaal de helft van je werktijd thuis”. Voor het openbaar vervoer werd de mondkapjesplicht verder uitgebreid. Sinds afgelopen weekend moet het kapje ook weer worden gedragen op bus- of tramhaltes, op perrons en in stationshallen en in winkels.

In de daarop volgende werkdagen woensdag, donderdag en vrijdag gebruikten Nederlanders gemiddeld 3,4 miljoen keer per dag hun OV-chipkaart om in te checken bij een trein, bus, tram of metro. Een week eerder bedroeg het gemiddelde op die dagen 3,2 miljoen check-ins. Regio Zuid was toen nog met herfstvakantie. In de week van 11 oktober – de laatste voor de herfstvakantie – maakten mensen ongeveer evenveel gebruik van het openbaar vervoer als vorige week.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.