Zorgvervoer & Taxi

FNV dreigt opnieuw met stakingen in zorg- en leerlingenvervoer

ANP - Staking zorg- en leerlingenvervoer
Eind vorig jaar legden verschillende chauffeurs van diverse organisaties ook al eens hun werkzaamheden neer om te gaan staken. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Laurens van Putten

Vakbond FNV dreigt met een nieuwe tweedaagse staking in het zorg- en leerlingenvervoer. Als werkgevers niet voor 17 februari tegemoetkomen aan de eisen die de vakbond voor de nieuwe cao stelt, staken chauffeurs in het vervoer voor kwetsbare mensen die vrijdag en zaterdag.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Olivier Smits

Bron: ANP

Olivier Smits is redacteur van Mobiliteit.nl en TaxiPro.

3 reacties op “FNV dreigt opnieuw met stakingen in zorg- en leerlingenvervoer”

Maureen Hoffman|07.02.23|20:14

Waarom wordt het toch steeds keer op keer zorg- en leerlingenvervoer genoemd?! Dat is de verkeerde aanduiding van de Zorgvervoer en Taxi waar het leerlingen vervoer maar een klein onderdeel van is. Het zou jullie sieren om dit eens naar waarde te benoemen. Het vak is veel breder dan jullie uitspraak doet vermoeden.
Zorgvervoer en Taxi – zeg het voort

Rob Orsel|07.02.23|19:24

Jammer, dat er steeds weer gehamerd wordt op de hinder die er ondervonden wordt van de staking. Maar over de slechte arbeidsvoorwaarden van de chauffeurs wordt weer geen woord gerept. Natuurlijk vindt het KNV het onzin dat er gestaakt wordt. Maar dat de sector leeg loopt, hoor ik niets over. De CAO van de chauffeurs is de afgelopen jaren steeds verder uitgehold. Nu is het een keer tijd voor verbeteringen. Taxipro lijkt toch meer werkgeverspro te zijn.

Arjan Steenstra|07.02.23|18:05

We vinden het fijn als FNV voor een volgende cao weer aan tafel komt. Zo is dat! De FNV zal samen met de SP en PVV de wonden moeten likken aankomende zaterdag bij het ‘volks’protest georganiseerd door de SP in Amsterdam. De PVV komt overigens vanwege de Pensioenen en het onderbuik verzet, waar ook de aankomende fusie tussen de SP en PVV in de tegenpartij aan de orde komt. Tomatensoep en speklapjes zijn aanwezig!