HOV-net Zuid-Holland

Provincie stemt in met HOV-net Zuid-Holland

HOV-net Zuid-Holland

Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben ingestemd om in de regio een netwerk van Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) aan te leggen. Ook is ingestemd met de aanleg van de Rijnlandroute. Hiermee zal in totaal ongeveer € 1,4 miljard worden geïnvesteerd in verbetering van de bereikbaarheid van de regio.

Concreet houden de HOV-maatregelen in dat er tussen Leiden en Utrecht de treinen vanaf 2018 elk kwartier gaan rijden. Tussen Gouda en Alphen aan den Rijn komt een light train en zeven hoogwaardige busverbindingen moeten gaan zorgen voor een betere bereikbaarheid van de regio. De kosten van het HOV-net bedragen 483 miljoen euro.

Blij

Gedeputeerde Ingrid de Bondt is blij met de stemming in PS. “De Randstad ontwikkelt zich steeds meer als één stedelijk gebied, één woningmarkt en één arbeidsmarkt. Dat vraagt om een goede bereikbaarheid. Daarom investeren we in wegen, zoals de nieuwe RijnlandRoute en in hoogwaardig openbaar vervoer dat past binnen het randstedelijk netwerk.” “De RijnlandRoute is ontzettend belangrijk voor de ontsluiting van de Leidse regio en hiermee komt eindelijk de broodnodige nieuwe oost-westverbinding tussen de A4, de A44 en Katwijk tot stand. Nu staat het verkeer daar vaak vast, straks kan het doorstromen.”

Impact

“Belangrijk is dat de verbinding ruimtelijk-economische ontwikkelingen in de regio mogelijk maakt. Omdat de weg grote impact heeft op mens en omgeving gaan we de komende tijd in overleg met de regio, gemeenten en bewoners voor een zo optimaal mogelijke inpassing van de weg”, aldus de Bondt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.