Bus Connexxion

Reizigers helpen Connexxion bij ontwikkeling Android-app

Bus Connexxion

Connexxion heeft samen met zijn reizigers een nieuwe reisinformatie-app voor Android ontwikkeld. Er was al een vergelijkbare app voor de iPhone.

De gratis Android-app biedt reisinformatie voor bus, boot en trein van alle vervoersmaatschappijen in Nederland. Voor de buslijnen van Connexxion wordt altijd de actuele vertrektijd aangegeven. Er wordt rekening gehouden met eventuele vertragingen.

Gebruikers kunnen verder hun reisroute uitstippelen met de app door op adres of treinstation te zoeken of een locatie te zoeken. De reis wordt dan weergegeven. Bushaltes zijn ook te vinden, evenals dienstregelingen en mogelijke omleidingenb.

‘Crowd sourcing’

Via ‘crowd sourcing’ is de app voorafgaand aan de introductie getest en goedgekeurd. Connexxion is erg te spreken over die werkwijze. “Behalve goede testresultaten heeft het nuttige tips voor toekomstige ontwikkelingen opgeleverd”, aldus stafmedewerker IT Janine van Verseveld van Connexxion. “Wij vinden het heel belangrijk om goed te luisteren naar de behoefte van onze reiziger. Zij zijn de eindgebruiker en kunnen dus gezien worden als de experts.”

Tester Thom de Bruijn vond het leuk om de app tevoren uit te proberen. “Deze app zal een heleboel mensen helpen om nog beter en sneller hun weg te in het openbaar vervoer.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Reizigers helpen Connexxion bij ontwikkeling Android-app | OVPro.nl
Bus Connexxion

Reizigers helpen Connexxion bij ontwikkeling Android-app

Connexxion heeft samen met zijn reizigers een nieuwe reisinformatie-app voor Android ontwikkeld. Er was al een vergelijkbare app voor de iPhone.

De gratis Android-app biedt reisinformatie voor bus, boot en trein van alle vervoersmaatschappijen in Nederland. Voor de buslijnen van Connexxion wordt altijd de actuele vertrektijd aangegeven. Er wordt rekening gehouden met eventuele vertragingen.

Gebruikers kunnen verder hun reisroute uitstippelen met de app door op adres of treinstation te zoeken of een locatie te zoeken. De reis wordt dan weergegeven. Bushaltes zijn ook te vinden, evenals dienstregelingen en mogelijke omleidingenb.

‘Crowd sourcing’

Via ‘crowd sourcing’ is de app voorafgaand aan de introductie getest en goedgekeurd. Connexxion is erg te spreken over die werkwijze. “Behalve goede testresultaten heeft het nuttige tips voor toekomstige ontwikkelingen opgeleverd”, aldus stafmedewerker IT Janine van Verseveld van Connexxion. “Wij vinden het heel belangrijk om goed te luisteren naar de behoefte van onze reiziger. Zij zijn de eindgebruiker en kunnen dus gezien worden als de experts.”

Tester Thom de Bruijn vond het leuk om de app tevoren uit te proberen. “Deze app zal een heleboel mensen helpen om nog beter en sneller hun weg te in het openbaar vervoer.”

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.