smartphone

Gezocht: loketbeheerder openbaar vervoerinformatie

smartphone

Het gebruik van realtime openbaar vervoerinformatie wordt door het ministerie van I & M in de etalage gezet. Partijen die interesse hebben in deze gegevens van de ov-databank kunnen zich melden bij minister Schultz. Eén van de gegadigden is mogelijk 9292.

De minister is samen met de NDOV (Nationale Data Openbaar Vervoer), provincies en stadsregio’s bezig om openbaar-vervoerinformatie te verzamelen om die vervolgens aan te bieden aan de markt. Het gaat om zogenaamde open data waarin bijvoorbeeld alle gegevens over haltes, reistijden en vertragingen besloten liggen.

Die gegevens kunnen vervolgens door marktpartijen worden gebruikt om nieuwe reisproducten van te maken. Minister Schultz heeft samen met de decentrale overheden voorwaarden opgesteld voor een de private loketbeheerder die hiermee aan de slag wil.

Voorwaarden

Een van de voorwaarden is dat voor realtime brongegevens geldt dat een loket deze gegevens binnen maximaal 3 seconden na ontvangst moet doorgeven aan afnemers. Voor verstrekking van brongegevens kan aan afnemers een vergoeding van maximaal € 1000 per jaar worden gevraagd.

Binnen drie maanden moet zo’n loketbeheerder worden gevonden. Mocht dat niet lukken, dan kunnen overheden zelf aan de slag gaan met zo’n loket. Begin 2013 moet het loket er zijn, meldt Verkeersnet.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Gezocht: loketbeheerder openbaar vervoerinformatie | OVPro.nl
smartphone

Gezocht: loketbeheerder openbaar vervoerinformatie

Het gebruik van realtime openbaar vervoerinformatie wordt door het ministerie van I & M in de etalage gezet. Partijen die interesse hebben in deze gegevens van de ov-databank kunnen zich melden bij minister Schultz. Eén van de gegadigden is mogelijk 9292.

De minister is samen met de NDOV (Nationale Data Openbaar Vervoer), provincies en stadsregio’s bezig om openbaar-vervoerinformatie te verzamelen om die vervolgens aan te bieden aan de markt. Het gaat om zogenaamde open data waarin bijvoorbeeld alle gegevens over haltes, reistijden en vertragingen besloten liggen.

Die gegevens kunnen vervolgens door marktpartijen worden gebruikt om nieuwe reisproducten van te maken. Minister Schultz heeft samen met de decentrale overheden voorwaarden opgesteld voor een de private loketbeheerder die hiermee aan de slag wil.

Voorwaarden

Een van de voorwaarden is dat voor realtime brongegevens geldt dat een loket deze gegevens binnen maximaal 3 seconden na ontvangst moet doorgeven aan afnemers. Voor verstrekking van brongegevens kan aan afnemers een vergoeding van maximaal € 1000 per jaar worden gevraagd.

Binnen drie maanden moet zo’n loketbeheerder worden gevonden. Mocht dat niet lukken, dan kunnen overheden zelf aan de slag gaan met zo’n loket. Begin 2013 moet het loket er zijn, meldt Verkeersnet.

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.