InTraffic, Jan Koers, Succes Award 2015

‘Succes Award voor InTraffic ook compliment voor OV-sector’

InTraffic, Jan Koers, Succes Award 2015

InTraffic maakt deze week kans om overall winnaar te worden van de Nationale Business Succes Award. Deze prijs wordt uitgereikt aan bedrijven die een voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. InTraffic komt in aanmerking voor deze prijs omdat het bedrijf vorig jaar werd uitgeroepen tot winnaar in de informatiesystemenbranche. “Dat we branchewinnaar zijn geworden, is ook een mooi compliment voor de OV-sector”, aldus InTraffic-directeur Jan Koers. “De OV-sector stelt ons voor inspirerende uitdagingen, zodat wij kunnen excelleren met onze IT-kennis en -ervaring.”

InTraffic werd in mei 2015 verkozen tot branchewinnaar in de informatiesystemenbranche, vanwege de ‘innovatieve en kennisgeoriënteerde werkwijze bij de ontwikkeling van complexe mobiliteitsinformatiesystemen in een markt die in beweging is’.

InTraffic

InTraffic is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van diverse informatiesystemen voor verschillende OV-bedrijven, vervoerders, infrabeheerders en OV-autoriteiten, waaronder ProRail, NS, GVB en GOVI. De toepassingsgebieden zijn verkeersleiding, reisinformatie en inframonitoring. Bovendien heeft InTraffic een heel duidelijke missie en is de innovatiekracht van het bedrijf hoog, onder meer door veel jongere IT-ers aan te trekken.

De nominatiecommissie van De Succesfactor, het initiatief dat de Succes Award uitdeelt, noemde InTraffic een stabiele en vooruitstrevende onderneming, die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen binnen de markt. InTraffic wordt namelijk in de mobiliteitssector gezien als de koploper op het gebied van mobiliteitsinformatiesystemen.

Nominatie

InTraffic richt zich sterk op innovatie, zowel bij de OV-bedrijven die het bedrijf ondersteunt als in haar eigen bedrijf. Daarmee heeft het bedrijf een heel goede reputatie weten te ontwikkelen, volgens de nominatiecommissie. Bovendien gelooft deze commissie dat InTraffic zichzelf ook in de toekomst goed zal blijven ontwikkelen en daarom succesvol zal blijven.

Ook Koers erkent het belang van ontwikkeling. Hij gelooft dat bigdata een nieuw focuspunt voor de sector wordt. Een voorbeeld daarvan is de toepassing in de spoorwereld waarbij vooraf gezien kan worden waar onderhoud aan het spoor nodig is of waar de wissels vervangen moeten worden of juist nog goed in orde zijn. “Daarmee kunnen we de bedrijfsprocessen optimaliseren”, legt Koers uit. “Het is een uitdaging om meer bigdata analysetechnieken toe te passen en zo risicogestuurd onderhoud te plegen”

Award

De overall titel ‘winnaar van de Nationale Business Succes Award 2015’ wordt uitgereikt aan het bedrijf dat op de meest opvallende en onderscheidende manier haar succes heeft behaald. InTraffic zal daarvoor nog 250 andere bedrijven moeten verslaan. Zowel het publiek als een vakjury mag stemmen op het bedrijf dat zij het beste vindt.

De winnaar mag rekenen op een geldprijs van 100.000 euro. Bij winst zal InTraffic dit bedrag besteden aan goede doelen en aan sociale en business innovatie, al schat Koers zijn kansen om de winnaar te worden bescheiden in. “Branchewinnaar zijn is al een heel mooi compliment.”

Inge Jacobs

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.