App met toeristische informatie voor treinreiziger wint Hackatrain

De Hackatrain 2017 is gewonnen door de Helter Skelter Buzzards, met hun applicatie om de internationale treinreiziger meer informatie te geven over zijn reis. Te denken valt dan aan interessante toeristische attracties op de route. NS International gaat nu verder aan de slag met het winnende idee. 

Het winnende idee kwam dus uit de koker van het team Helter Skelter Buzzards, dat namens de Freshheads uit Tilburg deelnam aan de Hackatrain. Het team won het prijzengeld van 3000,00 euro. Volgens de vijfkoppige jury heeft dit team overtuigend gewonnen. Juryleden Sofie Drijver en Harald Havenith zijn werkzaam bij NS International.

Internationale treinreiziger

De hackatrain is een concept waarbij deelnemers tijdens een treinreis de opdracht krijgen om te werken aan een idee voor de verbetering van de reiservaring. Die opdracht luidde ditmaal: verbeter de reisbeleving van de internationale treinreiziger tijdens zijn vertrek vanaf huis, op het station en bij aankomst op de bestemming. Daar slaagden de Helter Skelter Buzzards het beste in met hun werkende demoversie van een applicatie die internationale treinreizigers informatie biedt over interessante attracties onderweg of op de eindbestemming.

De jury bestond naast de twee NS-medewerkers uit Tobias Friedman van Deutsche Bahn, Joeri Langeveld van Aliens Are Among Us en Joost Kampstra van We.Con-ect. Wanneer de app beschikbaar zal worden voor internationale reizigers is nog niet duidelijk, maar volgens NS International is de winnende oplossing gemakkelijk te implementeren. “Straks tonen we internationale treinreizigers informatie over geselecteerde points-of-interest onderweg of op de bestemming zodat hij zijn reis nog beter kan voorbereiden en plannen”, aldus Jos Blok van NS International.

Hackatrain

De ‘Hackatrain’ reed vorige week maandag van Amsterdam naar Berlijn met 63 deelnemers. Aan hen de uitdaging om binnen 24 uur een oplossing te bedenken om de internationale reis te verbeteren. De deelnemers waren zowel studenten als jonge professionals. Het is al de tweede keer dat de Hackatrain reed. NS en ProRail zijn hoofdsponsors van dit initiatief.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.