RET-directeur Maurice Unck opent metropoortje met barcodeticket

Inchecken met barcode op telefoon genomineerd voor prijs

Foto: Inge

De innovatie van RET en Thales die het inchecken via een barcode op de telefoon in de Rotterdamse metro mogelijk maakt, is genomineerd voor de internationale Transport Ticketing Global Awards. De innovatie maakt kans op de prijs in de categorie ‘Most Innovative Customer Serving Operator’. De proef ging afgelopen december van start. Hiermee willen de vervoerder en Thales het reizen met het OV gemakkelijker maken.

In deze categorie gaat de prijs naar een vervoerder of technologiepartner die een slimme innovatie op het gebied van mobiliteit heeft ontwikkeld, waarmee de manier waarop reizigers gebruikmaken positief wordt veranderd. De nieuwe betaalmethode bij de Rotterdamse metro’s is dan ook uitgekozen omdat hier het gebruikersgemak centraal heeft gestaan bij de introductie van de oplossing.

Klantgericht

Er is door RET, Thales en ByteToken lang gewerkt om het inchecken met de barcode voor de Rotterdamse metro mogelijk te maken, met de bedoeling om dit nog komend jaar ook mogelijk te maken in trams en bussen. Volgens Thales wordt hiermee een basis gelegd voor nieuwe, klantgerichte betaaloplossingen en nieuwe deur-tot-deur-mobiliteitsdiensten. “Wij willen inspelen op de behoefte van onze klant, met het uiteindelijke doel dat de reiziger gemakkelijker van het OV gebruik kan maken”, aldus Jean-Philippe de Rek, Managing Director van Thales Transportation Systems.

De Transport Ticketing Global Awards worden jaarlijks uitgereikt. Ditmaal vindt de uitreiking dinsdag 29 januari plaats in de Britse hoofdstad Londen. Om te winnen, moet de innovatie bij de RET acht andere inzendingen verslaan. Daarvoor had een jury al een tiental andere innovaties laten afvallen. Een zevenkoppige jury zal bepalen wie dinsdagavond de titel krijgt toegekend.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Inchecken met barcode op telefoon genomineerd voor prijs”

Ton Nicolai|29.01.19|15:11

Volgens mij gaat het niet om een barcode (= streepjescode) maar om een QR-code (Quick-Response-code)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Inchecken met barcode op telefoon genomineerd voor prijs | OVPro.nl
RET-directeur Maurice Unck opent metropoortje met barcodeticket

Inchecken met barcode op telefoon genomineerd voor prijs

Foto: Inge

De innovatie van RET en Thales die het inchecken via een barcode op de telefoon in de Rotterdamse metro mogelijk maakt, is genomineerd voor de internationale Transport Ticketing Global Awards. De innovatie maakt kans op de prijs in de categorie ‘Most Innovative Customer Serving Operator’. De proef ging afgelopen december van start. Hiermee willen de vervoerder en Thales het reizen met het OV gemakkelijker maken.

In deze categorie gaat de prijs naar een vervoerder of technologiepartner die een slimme innovatie op het gebied van mobiliteit heeft ontwikkeld, waarmee de manier waarop reizigers gebruikmaken positief wordt veranderd. De nieuwe betaalmethode bij de Rotterdamse metro’s is dan ook uitgekozen omdat hier het gebruikersgemak centraal heeft gestaan bij de introductie van de oplossing.

Klantgericht

Er is door RET, Thales en ByteToken lang gewerkt om het inchecken met de barcode voor de Rotterdamse metro mogelijk te maken, met de bedoeling om dit nog komend jaar ook mogelijk te maken in trams en bussen. Volgens Thales wordt hiermee een basis gelegd voor nieuwe, klantgerichte betaaloplossingen en nieuwe deur-tot-deur-mobiliteitsdiensten. “Wij willen inspelen op de behoefte van onze klant, met het uiteindelijke doel dat de reiziger gemakkelijker van het OV gebruik kan maken”, aldus Jean-Philippe de Rek, Managing Director van Thales Transportation Systems.

De Transport Ticketing Global Awards worden jaarlijks uitgereikt. Ditmaal vindt de uitreiking dinsdag 29 januari plaats in de Britse hoofdstad Londen. Om te winnen, moet de innovatie bij de RET acht andere inzendingen verslaan. Daarvoor had een jury al een tiental andere innovaties laten afvallen. Een zevenkoppige jury zal bepalen wie dinsdagavond de titel krijgt toegekend.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Inchecken met barcode op telefoon genomineerd voor prijs”

Ton Nicolai|29.01.19|15:11

Volgens mij gaat het niet om een barcode (= streepjescode) maar om een QR-code (Quick-Response-code)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.