HTM, kantoor, Den Haag

HTM: fiets gaat verder waar trams en bussen stoppen

De Haagse stadsvervoerder HTM biedt sinds afgelopen woensdag naast bussen en trams ook HTM-fietsen aan. Reizigers kunnen deze fiets huren op vijftig verschillende plekken in Den Haag, zodat ze het eerste of juist laatste deel van hun OV-reis kunnen afleggen met een fiets. De vervoerder hoopt dat het aanbieden van nog eens een extra modaliteit meer mensen overhaalt om toch te kiezen voor bus of tram.

“De HTM Fiets gaat verder waar trams en bussen stoppen”, verklaart de vervoerder. Als grote voordeel van deze fiets noemt HTM de mogelijkheid om de fiets op verschillende plekken achter te laten. Op dit moment heeft de vervoerder vijfhonderd fietsen, die op 50 plekken kunnen worden opgehaald of achtergelaten.

Dropzones

De plekken heeft de stadsvervoerder omgedoopt tot ‘dropzones’. Die zijn onder andere te vinden bij een aantal grote OV-haltes, zoals Leyweg, De Savornin Lohmanplein of drukbezochte locaties als HagaZiekenhuis Leyweg en Madurodam. Voor het aanbieden van de HTM-fiets wordt nauw samengewerkt met Biesieklettes, waar de HTM-fiets kan worden gestald of opgehaald zoals de fietsflat Den Haag Centraal, Boulevard en Den Haag Centrum.

Het is aan HTM om in de gaten te blijven houden of er op een locatie voldoende fietsen staan of dat er onderhoud of reparatie nodig is. Reizigers kunnen de fiets huren én reserveren via de HTM-app. Dit reserveren is bijvoorbeeld niet mogelijk met de OV-fiets van NS. Het huren van een HTM-fiets kost een euro per half uur met een maximum van vijf euro per dag.

OV-Debat-2019_468x60px - registreer

HTM-directeur Jaap Bierman spreekt dit jaar op het OV Debat en zal daar toelichten hoe de vervoerder meerdere modaliteiten wil gaan aanbieden. Registreer u snel en ga met hem en nog vele anderen in gesprek. 

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

HTM: fiets gaat verder waar trams en bussen stoppen | OVPro.nl
HTM, kantoor, Den Haag

HTM: fiets gaat verder waar trams en bussen stoppen

De Haagse stadsvervoerder HTM biedt sinds afgelopen woensdag naast bussen en trams ook HTM-fietsen aan. Reizigers kunnen deze fiets huren op vijftig verschillende plekken in Den Haag, zodat ze het eerste of juist laatste deel van hun OV-reis kunnen afleggen met een fiets. De vervoerder hoopt dat het aanbieden van nog eens een extra modaliteit meer mensen overhaalt om toch te kiezen voor bus of tram.

“De HTM Fiets gaat verder waar trams en bussen stoppen”, verklaart de vervoerder. Als grote voordeel van deze fiets noemt HTM de mogelijkheid om de fiets op verschillende plekken achter te laten. Op dit moment heeft de vervoerder vijfhonderd fietsen, die op 50 plekken kunnen worden opgehaald of achtergelaten.

Dropzones

De plekken heeft de stadsvervoerder omgedoopt tot ‘dropzones’. Die zijn onder andere te vinden bij een aantal grote OV-haltes, zoals Leyweg, De Savornin Lohmanplein of drukbezochte locaties als HagaZiekenhuis Leyweg en Madurodam. Voor het aanbieden van de HTM-fiets wordt nauw samengewerkt met Biesieklettes, waar de HTM-fiets kan worden gestald of opgehaald zoals de fietsflat Den Haag Centraal, Boulevard en Den Haag Centrum.

Het is aan HTM om in de gaten te blijven houden of er op een locatie voldoende fietsen staan of dat er onderhoud of reparatie nodig is. Reizigers kunnen de fiets huren én reserveren via de HTM-app. Dit reserveren is bijvoorbeeld niet mogelijk met de OV-fiets van NS. Het huren van een HTM-fiets kost een euro per half uur met een maximum van vijf euro per dag.

OV-Debat-2019_468x60px - registreer

HTM-directeur Jaap Bierman spreekt dit jaar op het OV Debat en zal daar toelichten hoe de vervoerder meerdere modaliteiten wil gaan aanbieden. Registreer u snel en ga met hem en nog vele anderen in gesprek. 

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.