Rotterdam deelvervoer

RET gaat samenwerking aan met aanbieders deelvervoer

Foto persbericht RET

De Rotterdamse stadsvervoerder RET werkt sinds dinsdag samen met de bedrijven Go Sharing, Donkey Republic, felyx en Check. Deze partijen bieden deelfietsen, e-bikes en elektrische scooters aan in Rotterdam. OV-reizigers in Rotterdam zullen voortaan actief gewezen worden op de mogelijkheid om over te stappen op deelvervoer.

De deelvervoerders zorgen ervoor dat hun aanbod goed is afgestemd op drukke punten in het OV. Zo dragen zij eraan bij dat RET binnen de maximale bezetting van 40 procent kan blijven, omdat reizigers bij drukte andere reismogelijkheden hebben. “Ik ben trots dat we in deze tijd door de handen ineen te slaan, slimme oplossingen vinden. Veilig reizen doen we samen”, vertelt RET-directeur Maurice Unck.

Overstap

In de RET Real Time App kunnen reizigers voortaan dus de beschikbaarheid controleren van de elektrische scooters, deelfietsen of e-bikes. Zo wordt de overstap gemakkelijker. De aanvullende modaliteiten worden door de Rotterdamse vervoerder onder de aandacht gebracht via pictogrammen op de grotere metrostations, digitale schermen, sociale media en de eigen website. Ook Rotterdam Ahoy communiceert actief over ParknBike: voor vier euro parkeer je een dag je auto en heb je de beschikking over een deelfiets/e-bike of elektrische scooter om je weg te vervolgen.

RET was ook voor de coronacrisis al bezig om samenwerkingen op te zetten voor slimme vervoerscombinaties, maar nu biedt dit nog meer kansen om drukte te voorkomen. Unck: “We rijden sinds 1 juni met maximaal 40 procent bezetting. Door reizigers te wijzen op de aanwezigheid van aanvullende vormen van vervoer, zoals deelfietsen en elektrische scooters, helpen we hen op weg. Hiermee geven we bovendien invulling aan onze ambitie om als vervoerder slimme combinaties van vervoersmiddelen te faciliteren. Daar werkten we ook al voor corona aan: reizigers helpen om met de beste combinatie op een duurzame manier hun bestemming te bereiken.”

Schoonmaak

De deelvervoeraanbieders letten er extra op dat alle landelijke maatregelen in acht worden genomen. Daarom is er extra aandacht voor schoonmaa, en reizigers worden actief gewezen op hygiënemaatregelen en het houden van afstand. Omdat het mogelijk is om afstand te houden, is het niet nodig om op een scooter of fiets een mondkapje te dragen. Dit is in het openbaar vervoer sinds 1 juni wel verplicht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.